Overheerlijke asperge recepten

Hieronder tref je een aantal heerlijke aperge recepten aan. Uiteraard zijn alle ingrediënten tijdens het aspergeseizoen bij ons verkrijgbaar.

Ham-aspergetaart

 MG 4851

De ingrediënten
200 gr. beenham
250 gr. bladerdeeg uit de koeling of vrieskast
1 kg asperges
50 gr. geraspte kaas
3 eieren
1/8 ltr. room
peper
fijngeknipte peterselie
fijngeknipte bieslook

Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van 24 centimeter doorsnee.
Prik hier en daar met een vork in de bodem.
Verwarm de over op 220°C.
Schil en kook de asperges en laat ze afkoelen.
Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ± 5 centimeter lang.
Bak de helft van de beenham in een koekenpan.
Leg deze gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.
Bestrooi dit met het grootste deel van de kaas en de overige, in dobbelsteentjes gesneden, beenham.
Klop de eieren met de room, wat peper, peterselie en bieslook los.
Giet dit over de asperges en bestrooi dit met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.
Bak de taart op 220°C gedurende 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.

Gekookte asperges  met Man with the pan saus op Vlaamse wijze

 MG 4970

(de saus is zonder geur/kleur en smaakstoffen en zonder zout)


Ingrediënten:
1 kg asperges AA kwaliteit
Zakje Man with the pan saus
200 gram roomboter
150 gram achterham
5 hardgekookte eieren

Kook de asperges in 7 minuten en laat ze 15 minuten nagaren.
Laat de asperges goed uitlekken.

Smelt de roomboter op laag vuur en voeg de Man with the pan kruiden toe.
Snijd de ham en de gekookte eieren heel fijn. Mix de ham en de eieren met elkaar zodat er een grove puree ontstaat. Voeg dit mengsel toe aan de roomboter en roer goed door.
Maak de saus af met een paar eetlepels kookvocht van de asperges.

Asperge (maaltijd) salade

salade MG 4906

Ingrediënten :
Slamix
Cherry tomaatjes
Rode paprika
1 ons gekookte ham
500 gram aspergepuntjes (dun)

Kook de aspergepuntjes in 1 minuut. Zet de warmtebron uit en laat de aspergepuntjes 10 minuten nagaren.
Leg op een bord de slamix, cherry tomaatjes, de paprika in stukjes gesneden.
Snijd de ham in stukjes.
Laat de aspergepuntjes goed uitlekken. Leg ze over de slamix, afmaken met ham.

Smakelijk eten!

Traditionele asperges met zalm, krieltjes en hollandaise saus

 MG 4928

Ingrediënten :
1 kg asperges (AA-kwaltiteit)
2 stukken zalmmoot
500 gram krieltjes (niet voorgekookt)
Pakje hollandaise saus (Lukul)
Peper en zout
Roomboter
Peterselie

Kook de geschilde asperges (AA kwaliteit) in 7 minuten en zet de warmtebron uit.
Laat de asperges 15 minuten nagaren in het kookvocht.
De krieltjes 10 minuten koken.
De zalm bestrooien met zout en peper en in 7 minuten om en om bakken in de pan met roomboter.  
Laat de asperges uitlekken en leg ze op het bord.
Leg de gebakken zalm erlangs met de gekookte krieltjes.
De hollandaise saus opwarmen en afmaken met een beetje peterselie.
Smakelijk eten!

 

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch)

 MG 4880

Ingrediënten:
4 eieren
400 gram dunne asperges stukjes
Puntje brie fenegriek
Peper/zout
Roomboter

Kook de dunne asperges stukjes in 1 minuut en laat ze 10 minuten nagaren in het kookvocht.
Laat de asperges goed uitlekken.
Klop de eieren los en doe ze, na het smelten van de roomboter, in de pan. Bak de omelet lekker bruin.
Draai de omelet om en bedek de helft met met asperges en stukjes brie fenegriek.
Als de omelet lekker bruin is dubbel klappen. En serveren maar.
Afmaken met wat aspergepuntjes en een stukje brie voor de garnering.

Adresgegevens

Van Empel asperges
Belversestraat 24
5076 PZ Haaren
0411-622941
info@vanempelasperges.nl

Openingstijden

Onze winkel is geopend in de maanden april, mei en juni en is alle dagen geopend van 9.00 - 18.00 uur (ook op zon- en feestdagen)

Soorten asperges

Van Empel asperges is gespecialiseerd in witte asperges. Er zijn diverse soorten kwaliteiten voorradig.

Asperges bereiden

© Van Empel asperges 2018