Overheerlijke Van Empel aspergerecepten

Wat gaat u maken van onze kraakverse asperges? Hieronder u delen we graag een aantal Van Empel-aspergerecepten. Natuurlijk hebben we alle kwaliteitsingrediënten (en meer) in onze Aspergewinkel vers op voorraad. Alles voor een restaurantbeleving thuis. Geniet!

Ham-aspergetaart

 MG 4851

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg asperges

 200 gr. beenham

250 gr. bladerdeeg uit de koeling of vriezer

50 gr. geraspte kaas

3 eieren

1/8 ltr. room

peper, fijngeknipte peterselie & fijngeknipte bieslook

 

Zo maak je de ham-aspergetaart

Verwarm de over op 220°C. 

Rol het deeg zeer dun uit en leg het in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van 24 centimeter doorsnee. Prik hier en daar met een vork in de bodem.

Schil en kook de asperges en laat ze afkoelen. Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ± 5 centimeter lang.

Bak de helft van de beenham in een koekenpan. 

Leg de gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.

Bestrooi de asperges met het grootste deel van de kaas en de overige, in dobbelsteentjes gesneden, beenham.

Klop de eieren met de room, peper, peterselie en bieslook los. Giet dit mengsel over de asperges en bestrooi hett met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.

Bak de taart op 220°C gedurende 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.

Eet smakelijk!

 

Gekookte asperges met saus 'Man with the pan' op z'n Vlaams

 MG 4970

Ingrediënten voor 4 personen: 

1 kg asperges AA kwaliteit
Zakje saus 'Man with the pan' (de saus bevat geen zout en geur-, kleur- en smaakstoffen)
200 gram roomboter
150 gram achterham
5 hardgekookte eieren

Zo maak je asperges met de saus 'Man with the pan' op z'n Vlaams

Kook de asperges 7 minuten en laat ze 15 minuten nagaren. Laat de asperges goed uitlekken.

Smelt de roomboter op laag vuur en voeg de kruiden van 'Man with the pan' toe.
Snijd de ham en de gekookte eieren heel fijn. Mix de ham met de eieren zodat er een grove puree ontstaat. Voeg dit mengsel toe aan de roomboter en roer goed door.
Maak de saus af met een paar eetlepels aspergekookvocht.

Eet smakelijk!

(Maaltijd)salade met asperges

salade MG 4906

Ingrediënten voor 1 persoon:
Zakje gemengde sla
Cherry tomaatjes
Rode paprika
1 ons gekookte ham
500 gram dunne aspergepuntjes

 

Zo maak je de (maaltijd)salade met asperges

Kook de aspergepuntjes 1 minuut en laat ze daarna 10 minuten nagaren.
Maak op een bord een basissalade van de gemengde sla, cherry tomaatjes en de in stukjes gesneden paprika.
Laat de aspergepuntjes goed uitlekken leg ze daarna mooi over de gemengde sla. Garneer tot slot de salade met de in stukjes gesneden ham.

Geniet van deze heerlijke salade!

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en hollandaise saus

 MG 4928

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg asperges (AA-kwaltiteit)
2 mooie zalmmoten 
500 gram krieltjes (niet voorgekookt)
Pakje hollandaise saus (Lukul)
Roomboter 

Peterselie, peper & zout

Zo maak je de klassieke asperges met krieltjes, zalm en hollandaise saus 

Kook de geschilde asperges 7 minuten en laat ze 15 minuten nagaren in het kookvocht. 

Kook de krieltjes 10 minuten en giet ze af. 

Bestrooi de zalm met zout en peper. Bak deze daarna in roomboter 7 minuten. Draai de moten na 3,5 minuut om.  
Laat de asperges uitlekken.
Leg de asperges, zalm en de gekookte krieltjes op een (vooverwarmd) bord.
Verwarm de hollandaise saus en garneer met peterselie.

Het grote genieten kan beginnen: Smakelijk eten!

 

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch gerecht)

 MG 4880

Ingrediënten voor 4 personen:
4 eieren
400 gram dunne asperges stukjes
Puntje brie fenegriek
Peper/zout
Roomboter

Zo maak je de vegetarische aspergeomelet met brie

Kook de dunne asperges stukjes 1 minuut en laat ze 10 minuten nagaren in het kookvocht. Laat de asperges daarna goed uitlekken.
Klop de eieren los. Smelt de roomboter in een koekenpan en voeg de eieren toe. Bak de omelet aan een kant lichtbruin.
Draai daarna de omelet om en bedek de helft met met asperges en stukjes brie fenegriek.
Is de bovenkant ook mooi gaar, vouw de omelet dan dubbel. 
Garneer de omelet met aspergepuntjes en een stukje brie.

Een smakelijke lunch!

Adresgegevens

Van Empel asperges
Belversestraat 24
5076 PZ Haaren
0411-622941
info@vanempelasperges.nl

Privacybeleid

Openingstijden

Onze winkel is geopend in de maanden april, mei en juni en is alle dagen geopend van 9.00 - 18.00 uur (ook op zon- en feestdagen)

Soorten asperges

Van Empel asperges is gespecialiseerd in witte asperges. Er zijn diverse soorten kwaliteiten voorradig.

Asperges bereiden

© Van Empel asperges 2019