Overheerlijke Van Empel aspergerecepten

Wat gaat u maken van onze kraakverse asperges? Hieronder delen we graag een aantal Van Empel-aspergerecepten. Natuurlijk hebben we alle kwaliteitsingrediënten (en meer) in onze Aspergewinkel vers op voorraad. Alles voor een restaurantbeleving thuis. Geniet!

Asperges op de barbecue

asperges op de barbecue1 1

Ingrediënten voor 4 personen


1 kg geschilde asperges
Ambachtelijke beenham (evenveel plakken als het aantal asperges)
Kruidenboter
1 bouillonblokje

 

Zo maak je de asperges op de barbecue

Blancheer de asperges in water met het bouillonblokje. Laat ze na het blancheren goed uitlekken.

Bestrijk de plakken beenham aan de binnenkant met kruidenboter.

Rol de asperges een voor een in een plak ham en leg ze daarna op de voorverwarmde barbecue. Draai ze af en toe om..

Is de ham lichtbruin gekleurd en zijn de grillstrepen zichtbaar, dan is het geheel gereed om op te dienen.

Serveer met op de barbecue gepofte aardappels.

Eet smakelijk!

 

Asperges met (spinazie) scrambled eggs

asperges spinazie eggs

Ingrediënten voor 2 personen

800 gram geschilde asperges

200 gram verse spinazie

1 eetlepel zonnebloemolie

6 eieren

200 gram gerookte zalm

2 eetlepels gesneden verse dille

peper en zout naar keuze

 

Zo maak je de asperges met (spinazie) scrambles eggs

Breng een grote pan met water aan de kook.

Meng de eieren met de spinazie.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het ei-spinaziemengsel.

Blijf goed roeren, zodat je scrambled eggs krijgt.

Voeg, als het water kookt, de asperges toe. Kook deze 8 minuten. Zo behouden ze een lekkere bite.

Haal de asperges uit de pan en laat ze even uitlekken.

Leg ze op een mooi bord met het eiermengsel en garneer met de zalm en verse dille.

Smakelijk eten!

Ham-aspergetaart

Van Empel asperges aspergetaart 02

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg asperges

 200 gr. beenham

250 gr. bladerdeeg uit de koeling of vriezer

50 gr. geraspte kaas

3 eieren

1/8 ltr. room

peper, fijngeknipte peterselie & fijngeknipte bieslook

 

Zo maak je de ham-aspergetaart

Verwarm de over op 220°C. 

Rol het deeg zeer dun uit en leg het in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van 24 centimeter doorsnee. Prik hier en daar met een vork in de bodem.

Schil en kook de asperges en laat ze afkoelen. Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ± 5 centimeter lang.

Bak de helft van de beenham in een koekenpan. 

Leg de gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.

Bestrooi de asperges met het grootste deel van de kaas en de overige, in dobbelsteentjes gesneden, beenham.

Klop de eieren met de room, peper, peterselie en bieslook los. Giet dit mengsel over de asperges en bestrooi hett met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.

Bak de taart op 220°C gedurende 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.

Eet smakelijk!

 

Asperges met saus 'Man with the pan' op z'n Vlaams

Van Empel asperges gekookte asperges 01

Ingrediënten voor 4 personen: 

1 kg asperges AA kwaliteit
Zakje saus 'Man with the pan' (de saus bevat geen zout en geur-, kleur- en smaakstoffen)
200 gram roomboter
150 gram achterham
5 hardgekookte eieren

Zo maak je asperges met de saus 'Man with the pan'

Kook de asperges 7 minuten en laat ze 15 minuten nagaren. Laat de asperges goed uitlekken.

Smelt de roomboter op laag vuur en voeg de kruiden van 'Man with the pan' toe.
Snijd de ham en de gekookte eieren heel fijn. Mix de ham met de eieren zodat er een grove puree ontstaat. Voeg dit mengsel toe aan de roomboter en roer goed door.
Maak de saus af met een paar eetlepels aspergekookvocht.

Eet smakelijk!

(Maaltijd)salade met asperges

Van Empel asperges asperge salade 02

Ingrediënten voor 1 persoon:
Zakje gemengde sla
Cherry tomaatjes
Rode paprika
1 ons gekookte ham
500 gram dunne aspergepuntjes

 

Zo maak je de (maaltijd)salade met asperges

Kook de aspergepuntjes 1 minuut en laat ze daarna 10 minuten nagaren.
Maak op een bord een basissalade van de gemengde sla, cherry tomaatjes en de in stukjes gesneden paprika.
Laat de aspergepuntjes goed uitlekken leg ze daarna mooi over de gemengde sla. Garneer tot slot de salade met de in stukjes gesneden ham.

Geniet van deze heerlijke salade!

'Klassieke' asperges: met krieltjes, zalm en hollandaise saus

Van Empel asperges klassieke asperges 01

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg asperges (AA-kwaltiteit)
2 mooie zalmmoten 
500 gram krieltjes (niet voorgekookt)
Pakje hollandaise saus (Lukul)
Roomboter 

Peterselie, peper & zout

Zo maak je de asperges met krieltjes, zalm en hollandaise saus 

Kook de geschilde asperges 7 minuten en laat ze 15 minuten nagaren in het kookvocht. 

Kook de krieltjes 10 minuten en giet ze af. 

Bestrooi de zalm met zout en peper. Bak deze daarna in roomboter 7 minuten. Draai de moten na 3,5 minuut om.  
Laat de asperges uitlekken.
Leg de asperges, zalm en de gekookte krieltjes op een (vooverwarmd) bord.
Verwarm de hollandaise saus en garneer met peterselie.

Het grote genieten kan beginnen: Smakelijk eten!

 

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch gerecht)

Van Empel asperges asperge omelet 01

Ingrediënten voor 4 personen:
4 eieren
400 gram dunne asperges stukjes
Puntje brie fenegriek
Peper/zout
Roomboter

Zo maak je de vegetarische aspergeomelet met brie

Kook de dunne asperges stukjes 1 minuut en laat ze 10 minuten nagaren in het kookvocht. Laat de asperges daarna goed uitlekken.
Klop de eieren los. Smelt de roomboter in een koekenpan en voeg de eieren toe. Bak de omelet aan een kant lichtbruin.
Draai daarna de omelet om en bedek de helft met met asperges en stukjes brie fenegriek.
Is de bovenkant ook mooi gaar, vouw de omelet dan dubbel. 
Garneer de omelet met aspergepuntjes en een stukje brie.

Een smakelijke lunch!

Adresgegevens

Van Empel asperges
Belversestraat 24
5076 PZ Haaren
06-36311654
info@vanempelasperges.nl

Privacybeleid

Openingstijden

Onze winkel is geopend in april, mei en juni. Dagelijks van 9.00 - 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen!

Specialist

Wij zijn gespecialiseerd in het telen van witte asperges. We bieden dagelijks diverse kwaliteiten aan.

Asperges klaarmaken

© Van Empel asperges 2019