Voor 4 personen | Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 700 gram geschilde aspergestukjes
- 400 gram tagliatelle
- 300 gram spekblokjes (of hamblokjes voor light-versie of ga voor warmgerookte zalm – allemaal bij ons verkrijgbaar)
- 250 ml Tijnsaus (exclusief bij Van Empel asperges)
- 2 teentjes knoflook
- bieslook
- zout en peper
- handje rucola
Zo maak je tagliatelle met asperges
Zet de aspergestukjes op in ruim kokend water en laat ze 1 minuut koken en 3 minuten nagaren.
Kook de pasta in 8 minuten gaar. Bak zonder olie of boter de spekblokjes uit. Snijd de knoflook fijn en bak deze even mee. Voeg de Tijnsaus toe roer tot er een mooie saus ontstaat.
Giet de pasta en de aspergestukjes af en roer dit door de saus. Garneer met gesnipperde bieslook.