Couscoussalade met asperges, feta en avocado

4 personen, bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram geschilde asperge(stukjes)
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 250 gram parelcouscous
  • Olijfolie met citroen
  • 5 gram verse koriander
  • 40 gram pompoenpitten
  • 100 gram veldsla
  • 150 gram feta
  • 1 avocado
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels witte balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding couscoussalade met asperges

Breng ruim water aan de kook samen met het bouillonblokje.
Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 minuten gaar. Giet af.
Snipper de rode ui fijn.
Snijd de tomaat en avocado in blokjes en de koriander fijn. Bewaar apart.
Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Kook in een pan met kokend water de aspergestukjes 1 minuut en laat 3 minuten nagaren.
Maak een vinaigrette met de olijfolie, balsamicoazijn, honing en de olijfolie met citroen.
Verhit ½ eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de rode ui tot deze glazig is. Meng de ouscous en de rode ui door de vinaigrette.

Meng de aspergestukjes, tomaat, avocado, koriander en veldsla door de couscous.
Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de parelcouscous over de borden.
Verkruimel de feta erboven en garneer met de pompoenpitten.

Heerlijk!

Alle recepten

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt

3 personen, 10 minuten en 3 uurtjes vriestijd Ingrediënten - 200 gram witte geschilde asperges (stukken)- 1 banaan in plakjes- 300 gram volle yoghurt- 1 eetlepel honing- 3 zoete Hollandse aardbeien (gewassen) Bereiding aspergesmoothie met banaan en yoghurt Kook de...

Aspergeragout

4 personen, 20 minuten Ingrediënten - 800 gram aspergestukje - 20 gram roomboter- 20 gram bloem- 300 ml water- 1 groentebouillonblokje- 1 eierdooier- 100 ml room- bosje peterselie- zout en peper Bereiding aspergeragout met witte asperges  Kook de aspergestukjes 2...

Frittata met witte asperges

4 personen, 20 minuten Ingrediënten - 500 gram aspergepuntjes- 6 eieren- 100 gram verse (baby)spinazie- 50 gram (diepvries) doperwtjes- roomboter of olijfolie om te bakken- theelepel kerrie- peper en zout- bieslook  Bereiding frittata met witte asperges Verwarm de...

Feestelijke aspergecocktail

4 personen, 15 minuten Ingrediënten - 500 gram aspergestukjes- 200 gram warmgerookte zalm- handje rucola- 2 eetlepels sherry- 2 eetlepels gembernat- 125 gram Griekse yoghurt- 1 theelepel kerrie- 1 theelepel cirtroensap- krulpeterselie Bereiding feestelijke...

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta

4 personen, 15 minuten Ingrediënten - 700 gram aspergestukjes- 100 gram gamba's- 100 gram warmgerookte zalm- bakje Tijnsaus (exclusief bij ons verkrijgbaar)- 2 teentjes knoflook- 100 gram cherrytomaatjes- 2 eetlepels sesamzaadjes- 2 eetlepels bieslook- 250...

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten

2 personen, 15 minuten (+oventijd 25 minuten) Ingrediënten - 1 kilo asperges (kort gekookt) - 250 gram ricotta - 6 plakjes bladerdeeg - 4 el melk - 2 eierdooiers - 1 tl honing - 50 gr (gehakte) hazelnoten - rucola Bereiding Aspergeplaattaart met ricotta, honing en...

Asperge pokebowl met zeewier en kameya

Voor 2 personen | Bereiding 15 minuten   Ingrediënten 500 gram aspergestukjes 125 gram pokebowl- of sushirijst Gekookt eitje Edamame boontjes Zeewier Honingtomaatjes Radijsjes Ringetjes lente-ui Komkommerlinten Warm gerookte zalm Kameya (krokante Japanse topping)...

Aspergepuntjes met tagliatelle en Tijnsaus

Voor 4 personen | Bereiding 20 minuten Ingrediënten 300 gram penne of tagliatelle 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 300 gram verse spinazie 700 gram aspergestukjes Bakje Tijnsaus (exclusief verkrijgbaar bij Van Empel) 150 gram warmgerookte zalm Zout en peper...

Aspergepizza met zalm en rucola

Aspergepizza met zalm Voor 3 personen | Bereiding: 30 minuten Ingrediënten 500 gram aspergestukjes 1 kant en klare bodem met tomatensaus 1 kg asperges A kwaliteit (geschild) 100 gram gerookte zalm 1 zakje geraspte kaas handje rucola Bereiding Verwarm de oven voor op...

Aspergepizza met rucola-pesto en pijnboompitten

Voor 3 personen | Bereiding: 30 minuten Ingrediënten 500 gram aspergestukjes 1 kant en klare bodem 100 gram rucola 15 gram pijnboompitten 25 gram gemalen Parmezaanse kaas 3 eetlepels olijfolie 1 bol knoflook Bereiding aspergepizza met rucola-pesto Maak rucola-pesto...