4 personen, 20 minuten
Ingrediënten
– 800 gram aspergestukje
– 20 gram roomboter
– 20 gram bloem
– 300 ml water
– 1 groentebouillonblokje
– 1 eierdooier
– 100 ml room
– bosje peterselie
– zout en peper
Bereiding aspergeragout met witte asperges
Kook de aspergestukjes 2 minuten.
Smelt de boter en doe de bloem erbij, fruit het geheel al omscheppend 1 minuut aan. Voeg al roerend het water en groentebouillonblokje toe en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.
Klop de eierdooier los met de room en giet dit al roerend langzaam bij de ragout. Laat de ragout op een lage temperatuur binden en warm worden. Zorg dat het niet meer kookt! Voeg zout en peper naar smaak toe en garneer met toefjes peterselie.
Serveersuggesties:
– een mooie moot (warmgerookte of verse zalm
– een knapperig gebakken pasteibakje
– en drink er een lekker fruitwatertje bij of een (bekroond) glas wijn.