Recepten

Overheerlijke recepten met Van Empel asperges

Wat gaat u maken met kraakverse asperges? We inspireren u graag met recepten. Van klassieke asperges tot recepten voor de wok, aspergepizza’s of knapperige salades.
Natuurlijk hebben we alle ingrediënten (en meer) in onze Aspergewinkel vers op voorraad.
Alles voor een restaurantbeleving thuis. Smakelijk eten!

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten

2 personen, 15 minuten (+oventijd 25 minuten) Ingrediënten - 1 kilo asperges (kort gekookt) - 250 gram ricotta - 6 plakjes bladerdeeg - 4 el melk - 2 eierdooiers - 1 tl honing - 50 gr (gehakte) hazelnoten - rucola Bereiding Aspergeplaattaart met ricotta, honing en...

Lees meer
Couscoussalade met asperges, feta en avocado

Couscoussalade met asperges, feta en avocado

4 personen, bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 700 gram geschilde asperge(stukjes) 1 rode ui 4 tomaten 250 gram parelcouscous Olijfolie met citroen 5 gram verse koriander 40 gram pompoenpitten 100 gram veldsla 150 gram feta 1 avocado 1 groentebouillonblokje 4...

Lees meer
Asperge pokebowl met zeewier en kameya

Asperge pokebowl met zeewier en kameya

Voor 2 personen | Bereiding 15 minuten   Ingrediënten 500 gram aspergestukjes 125 gram pokebowl- of sushirijst Gekookt eitje Edamame boontjes Zeewier Honingtomaatjes Radijsjes Ringetjes lente-ui Komkommerlinten Warm gerookte zalm Kameya (krokante Japanse topping)...

Lees meer
Aspergepuntjes met tagliatelle en Tijnsaus

Aspergepuntjes met tagliatelle en Tijnsaus

Voor 4 personen | Bereiding 20 minuten Ingrediënten 300 gram penne of tagliatelle 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 300 gram verse spinazie 700 gram aspergestukjes Bakje Tijnsaus (exclusief verkrijgbaar bij Van Empel) 150 gram warmgerookte zalm Zout en peper...

Lees meer
Aspergepizza met zalm en rucola

Aspergepizza met zalm en rucola

Aspergepizza met zalm Voor 3 personen | Bereiding: 30 minuten Ingrediënten 500 gram aspergestukjes 1 kant en klare bodem met tomatensaus 1 kg asperges A kwaliteit (geschild) 100 gram gerookte zalm 1 zakje geraspte kaas handje rucola Bereiding Verwarm de oven voor op...

Lees meer
Aspergepizza met rucola-pesto en pijnboompitten

Aspergepizza met rucola-pesto en pijnboompitten

Voor 3 personen | Bereiding: 30 minuten Ingrediënten 500 gram aspergestukjes 1 kant en klare bodem 100 gram rucola 15 gram pijnboompitten 25 gram gemalen Parmezaanse kaas 3 eetlepels olijfolie 1 bol knoflook Bereiding aspergepizza met rucola-pesto Maak rucola-pesto...

Lees meer
Tagliatelle met asperges en spekjes

Tagliatelle met asperges en spekjes

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten 700 gram geschilde aspergestukjes 400 gram tagliatelle 300 gram spekblokjes (of hamblokjes voor light-versie of ga voor warmgerookte zalm - allemaal bij ons verkrijgbaar) 250 ml Tijnsaus (exclusief bij Van...

Lees meer
Wokschotel van asperges met Tijnsaus

Wokschotel van asperges met Tijnsaus

 Voor 4 personen | Bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 500 gram krieltjes 700 gram asperges 250 gram spekjes bakje Tijnsaus peterselie Zo maak je de wokschotel van asperges met Tijnsaus Bak de spekjes uit. Halveer de krieltjes en snijd de asperges in stukjes. Kook...

Lees meer
Asperges met beenham op de barbecue

Asperges met beenham op de barbecue

Voor 4 personen | Voorbereiding 15 minuten  Ingrediënten 1 kg geschilde asperges Ambachtelijke beenham (evenveel plakken als het aantal asperges) Kruidenboter 1 bouillonblokje Zo maak je asperges met beenham op de barbecue Blancheer de asperges in water met het...

Lees meer
Asperges met (spinazie) scrambled eggs

Asperges met (spinazie) scrambled eggs

Voor 2 personen | Bereiding: 20 minuten Ingrediënten 700 gram geschilde asperges 200 gram verse spinazie 1 eetlepel zonnebloemolie 6 eieren 200 gram gerookte zalm 2 eetlepels gesneden verse dille peper en zout naar keuze Zo maak je de asperges met spinazie scrambled...

Lees meer
Aspergetaart met beenham en geraspte kaas

Aspergetaart met beenham en geraspte kaas

Ingrediënten voor 4 personen 1 kg asperges  200 gr. beenham 250 gr. bladerdeeg uit de koeling of vriezer 50 gr. geraspte kaas 3 eieren 1/8 ltr. room peper, fijngeknipte peterselie & fijngeknipte bieslook   Zo maak je de ham-aspergetaart Verwarm de over op...

Lees meer
(Maaltijd)salade met asperges en ham

(Maaltijd)salade met asperges en ham

Ingrediënten voor 1 persoon: Zakje gemengde sla Cherry tomaatjes Rode paprika 1 ons gekookte ham 500 gram dunne aspergepuntjes   Zo maak je de (maaltijd)salade met asperges Kook de aspergepuntjes 1 minuut en laat ze daarna 10 minuten nagaren. Maak op een bord een...

Lees meer
Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus

4 personen | Bereiden 30 minuten Ingrediënten: 2 kg asperges (AA-kwaliteit) 2 mooie zalmmoten 500 gram krieltjes (niet voorgekookt) Onze exclusieve Tijnsaus Roomboter Peterselie, peper & zout Zo maak je asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus Kook de geschilde...

Lees meer
Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch)

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch)

Ingrediënten voor 4 personen: 4 eieren 400 gram dunne asperges stukjes Puntje brie fenegriek Peper/zout Roomboter Zo maak je de vegetarische aspergeomelet met brie Kook de dunne asperges stukjes 1 minuut en laat ze 10 minuten nagaren in het kookvocht. Laat de asperges...

Lees meer