2 personen, 15 minuten (+oventijd 25 minuten)
Ingrediënten
– 1 kilo asperges (kort gekookt)
– 250 gram ricotta
– 6 plakjes bladerdeeg
– 4 el melk
– 2 eierdooiers
– 1 tl honing
– 50 gr (gehakte) hazelnoten
– rucola
Bereiding Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten
Verwarm de oven op 180 graden.
Rol de deegplakjes uit tot een rechthoekige taartvorm en vouw de kantjes om.
Meng de ricotta met 2 el melk, 1 eierdooier en 1 tl honing. Smeer het mengsel uit over de taartbodem. Leg hier de gekookte asperges op. Meng 1 eierdooier met 2 el melk en bestrijk hiermee de asperges en taartranden. Strooi de hazelnoten erover.
Plaats de taart 25 minuten in de oven.
Garneer met rucola.
Eet smakelijk*!
*Zowel warm als koud heerlijk.