Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg asperges
- 200 gr. beenham
- 250 gr. bladerdeeg uit de koeling of vriezer
- 50 gr. geraspte kaas
- 3 eieren
- 1/8 ltr. room
- peper, fijngeknipte peterselie & fijngeknipte bieslook
Zo maak je de aspergetaart met beenham en geraspte kaas
Verwarm de over op 220°C.
Rol het deeg zeer dun uit en leg het in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van 24 centimeter doorsnee. Prik hier en daar met een vork in de bodem.
Schil en kook de asperges en laat ze afkoelen. Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ± 5 centimeter lang.
Bak de helft van de beenham in een koekenpan.
Leg de gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.
Bestrooi de asperges met het grootste deel van de kaas en de overige, in dobbelsteentjes gesneden, beenham.
Klop de eieren met de room, peper, peterselie en bieslook los. Giet dit mengsel over de asperges en bestrooi hett met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.
Bak de taart op 220°C gedurende ongeveer 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.