Aspergetaart met beenham en geraspte kaas

Van Empel asperges aspergetaart 02

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg asperges
  •  200 gr. beenham
  • 250 gr. bladerdeeg uit de koeling of vriezer
  • 50 gr. geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1/8 ltr. room
  • peper, fijngeknipte peterselie & fijngeknipte bieslook

 

Zo maak je de aspergetaart met beenham en geraspte kaas

Verwarm de over op 220°C. 

Rol het deeg zeer dun uit en leg het in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van 24 centimeter doorsnee. Prik hier en daar met een vork in de bodem.

Schil en kook de asperges en laat ze afkoelen. Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ± 5 centimeter lang.

Bak de helft van de beenham in een koekenpan. 

Leg de gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.

Bestrooi de asperges met het grootste deel van de kaas en de overige, in dobbelsteentjes gesneden, beenham.

Klop de eieren met de room, peper, peterselie en bieslook los. Giet dit mengsel over de asperges en bestrooi hett met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.

Bak de taart op 220°C gedurende ongeveer 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.

Eet smakelijk!

Alle recepten

Feestelijke aspergecocktail

4 personen, 15 minuten Ingrediënten - 500 gram aspergestukjes- 200 gram warmgerookte zalm- handje rucola- 2 eetlepels sherry- 2 eetlepels gembernat- 125 gram Griekse yoghurt- 1 theelepel kerrie- 1 theelepel cirtroensap- krulpeterselie Bereiding feestelijke...

Aspergeragout

4 personen, 20 minuten Ingrediënten - 800 gram aspergestukje - 20 gram roomboter- 20 gram bloem- 300 ml water- 1 groentebouillonblokje- 1 eierdooier- 100 ml room- bosje peterselie- zout en peper Bereiding aspergeragout met witte asperges  Kook de aspergestukjes 2...

Frittata met witte asperges

4 personen, 20 minuten Ingrediënten - 500 gram aspergepuntjes- 6 eieren- 100 gram verse (baby)spinazie- 50 gram (diepvries) doperwtjes- roomboter of olijfolie om te bakken- theelepel kerrie- peper en zout- bieslook  Bereiding frittata met witte asperges Verwarm de...

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt

3 personen, 10 minuten en 3 uurtjes vriestijd Ingrediënten - 200 gram witte geschilde asperges (stukken)- 1 banaan in plakjes- 300 gram volle yoghurt- 1 eetlepel honing- 3 zoete Hollandse aardbeien (gewassen) Bereiding aspergesmoothie met banaan en yoghurt Kook de...

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus

4 personen | Bereiden 30 minuten Ingrediënten: 2 kg asperges (AA-kwaliteit) 2 mooie zalmmoten 500 gram krieltjes (niet voorgekookt) Onze exclusieve Tijnsaus Roomboter Peterselie, peper & zout Zo maak je asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus Kook de geschilde...

Aspergepuntjes met tagliatelle en Tijnsaus

Voor 4 personen | Bereiding 20 minuten Ingrediënten 300 gram penne of tagliatelle 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 300 gram verse spinazie 700 gram aspergestukjes Bakje Tijnsaus (exclusief verkrijgbaar bij Van Empel) 150 gram warmgerookte zalm Zout en peper...

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta

4 personen, 15 minuten Ingrediënten - 700 gram aspergestukjes- 100 gram gamba's- 100 gram warmgerookte zalm- bakje Tijnsaus (exclusief bij ons verkrijgbaar)- 2 teentjes knoflook- 100 gram cherrytomaatjes- 2 eetlepels sesamzaadjes- 2 eetlepels bieslook- 250...

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten

2 personen, 15 minuten (+oventijd 25 minuten) Ingrediënten - 1 kilo asperges (kort gekookt) - 250 gram ricotta - 6 plakjes bladerdeeg - 4 el melk - 2 eierdooiers - 1 tl honing - 50 gr (gehakte) hazelnoten - rucola Bereiding Aspergeplaattaart met ricotta, honing en...

Couscoussalade met asperges, feta en avocado

4 personen, bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 700 gram geschilde asperge(stukjes) 1 rode ui 4 tomaten 250 gram parelcouscous Olijfolie met citroen 5 gram verse koriander 40 gram pompoenpitten 100 gram veldsla 150 gram feta 1 avocado 1 groentebouillonblokje 4...

Asperge pokebowl met zeewier en kameya

Voor 2 personen | Bereiding 15 minuten   Ingrediënten 500 gram aspergestukjes 125 gram pokebowl- of sushirijst Gekookt eitje Edamame boontjes Zeewier Honingtomaatjes Radijsjes Ringetjes lente-ui Komkommerlinten Warm gerookte zalm Kameya (krokante Japanse topping)...