4 personen, 15 minuten
Ingrediënten
– 500 gram aspergestukjes
– 200 gram warmgerookte zalm
– handje rucola
– 2 eetlepels sherry
– 2 eetlepels gembernat
– 125 gram Griekse yoghurt
– 1 theelepel kerrie
– 1 theelepel cirtroensap
– krulpeterselie
Bereiding feestelijke aspergecocktail
Breng de aspergestukjes aan de kook, zet warmtebron uit en laat 3 minuten nagaren, giet ze daarna af. Verdeel de zalm in kleinere stukjes. Pel de sinaasappel en snijd in kleine partjes. Meng de yoghurt met sherry, kerrie, gembernat en citroensap. Verdeel de asperges, zalm en sinaasappel over mooie glazen en voeg het sausmengsel toe. Garneer met kleine toefjes peterselie en geniet!
Alternatieve ingrediënten voor de feestelijke aspergecocktail:
– vervang de zalm door stukjes kip of partjes ei
– vervang de sherry door witte port, masalawijn of ga voor een alcoholvrije variant met sherry-azijn, sinaasappelsap of ananassap.
Heerlijk met een goed glas bijpassende wijn. We hebben een mooi wijnassortiment in onze winkel.