Frittata met witte asperges

frittata met witte asperges

4 personen, 20 minuten

Ingrediënten

– 500 gram aspergepuntjes
– 6 eieren
– 100 gram verse (baby)spinazie
– 50 gram (diepvries) doperwtjes
– roomboter of olijfolie om te bakken
– theelepel kerrie
– peper en zout
– bieslook 

Bereiding frittata met witte asperges

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren los. Voeg de kerrie toe en kruid naar smaak met peper en zout. Verhit de boter/olie in een koekenpan en roerbak ze twee minuten. Voeg het eimengsel toe en daarna de erwtjes en spinazie. Bak dit 2 minuten op matig vuur. Zet de pan hierna 15 minuten in de oven. Garneer met gesneden bieslook en serveer direct.

Heerlijk op een dikke snee vers zuurdesembrood besmeerd met echte roomboter.

Alle recepten

Feestelijke aspergecocktail

4 personen, 15 minuten Ingrediënten - 500 gram aspergestukjes- 200 gram warmgerookte zalm- handje rucola- 2 eetlepels sherry- 2 eetlepels gembernat- 125 gram Griekse yoghurt- 1 theelepel kerrie- 1 theelepel cirtroensap- krulpeterselie Bereiding feestelijke...

Aspergeragout

4 personen, 20 minuten Ingrediënten - 800 gram aspergestukje - 20 gram roomboter- 20 gram bloem- 300 ml water- 1 groentebouillonblokje- 1 eierdooier- 100 ml room- bosje peterselie- zout en peper Bereiding aspergeragout met witte asperges  Kook de aspergestukjes 2...

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt

3 personen, 10 minuten en 3 uurtjes vriestijd Ingrediënten - 200 gram witte geschilde asperges (stukken)- 1 banaan in plakjes- 300 gram volle yoghurt- 1 eetlepel honing- 3 zoete Hollandse aardbeien (gewassen) Bereiding aspergesmoothie met banaan en yoghurt Kook de...

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus

4 personen | Bereiden 30 minuten Ingrediënten: 2 kg asperges (AA-kwaliteit) 2 mooie zalmmoten 500 gram krieltjes (niet voorgekookt) Onze exclusieve Tijnsaus Roomboter Peterselie, peper & zout Zo maak je asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus Kook de geschilde...

Aspergepuntjes met tagliatelle en Tijnsaus

Voor 4 personen | Bereiding 20 minuten Ingrediënten 300 gram penne of tagliatelle 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 300 gram verse spinazie 700 gram aspergestukjes Bakje Tijnsaus (exclusief verkrijgbaar bij Van Empel) 150 gram warmgerookte zalm Zout en peper...

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta

4 personen, 15 minuten Ingrediënten - 700 gram aspergestukjes- 100 gram gamba's- 100 gram warmgerookte zalm- bakje Tijnsaus (exclusief bij ons verkrijgbaar)- 2 teentjes knoflook- 100 gram cherrytomaatjes- 2 eetlepels sesamzaadjes- 2 eetlepels bieslook- 250...

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten

2 personen, 15 minuten (+oventijd 25 minuten) Ingrediënten - 1 kilo asperges (kort gekookt) - 250 gram ricotta - 6 plakjes bladerdeeg - 4 el melk - 2 eierdooiers - 1 tl honing - 50 gr (gehakte) hazelnoten - rucola Bereiding Aspergeplaattaart met ricotta, honing en...

Couscoussalade met asperges, feta en avocado

4 personen, bereidingstijd 20 minuten Ingrediënten 700 gram geschilde asperge(stukjes) 1 rode ui 4 tomaten 250 gram parelcouscous Olijfolie met citroen 5 gram verse koriander 40 gram pompoenpitten 100 gram veldsla 150 gram feta 1 avocado 1 groentebouillonblokje 4...

Asperge pokebowl met zeewier en kameya

Voor 2 personen | Bereiding 15 minuten   Ingrediënten 500 gram aspergestukjes 125 gram pokebowl- of sushirijst Gekookt eitje Edamame boontjes Zeewier Honingtomaatjes Radijsjes Ringetjes lente-ui Komkommerlinten Warm gerookte zalm Kameya (krokante Japanse topping)...

Aspergepizza met zalm en rucola

Aspergepizza met zalm Voor 3 personen | Bereiding: 30 minuten Ingrediënten 500 gram aspergestukjes 1 kant en klare bodem met tomatensaus 1 kg asperges A kwaliteit (geschild) 100 gram gerookte zalm 1 zakje geraspte kaas handje rucola Bereiding Verwarm de oven voor op...