Van Empel asperges= Henk en Hannie van Empel

Asperges telen, oogsten en verkopen vraagt om kennis en ervaring, geduld, liefde voor de natuur én betrokkenheid bij mensen.
Sinds 1992 verkopen wij asperges vanuit onze boerderij, Belversestraat 24, in Haaren. We zijn blij met onze klanten uit onder andere Haaren, Oisterwijk, Boxtel, Vught, Tilburg en Den Bosch. Maar ook buiten de regio weten veel mensen ons te vinden.
In alle jaren dat we aspergeteler zijn, hebben we beiden onze eigen expertise opgebouwd. En we vullen elkaar dan ook aan in onze werkzaamheden. Henk is teler pur sang. Hij focust zich op de teelt, de irrigatie, de oogst en het steeds verbeteren en verduurzamen. Want een goede balans bewaren tussen de natuur en het milieu vinden we belangrijk.
Hannie is verantwoordelijk voor de personele bezetting. Het team Poolse medewerkers is gehuisvest in goede en veilige accommodatie op ons bedrijf.
Hannie koopt ook de bijzondere en lekkere items in voor de winkel. Tot slot kookt Hannie dagelijks de verse soep en maakt salades voor de verkoop.

Van Empel asperges Haaren: 12 hectare aspergevelden

Van Empel asperges heeft 12 hectare zandgronden waarop we asperges telen. Deze liggen aan de rand van Nationaal Park de Loonse- en Drunense Duinen en de Esschebaan in Esch. Op een hectare staan ongeveer 30.000 aspergeplanten. 12 hectare is vergelijkbaar met 24 voetbalvelden.
We zijn trots op de omvang van ons bedrijf. Groot genoeg om het hele seizoen asperges te kunnen oogsten. En klein genoeg om de natuur te koesteren, onze mensen én onze klanten persoonlijk te blijven kennen.
We werken bewust met verschillende aspergerassen. Daarbij kijken we naar welk ras het best bij welke grond past én hoe we onze klanten het hele seizoen van verse asperges kunnen laten genieten.
Meer weten over het telen van onze asperges? Lees het op onze pagina Alles over asperges.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x