4 personen, 15 minuten
Ingrediënten
– 700 gram aspergestukjes
– 100 gram gamba’s
– 100 gram warmgerookte zalm
– bakje Tijnsaus (exclusief bij ons verkrijgbaar)
– 2 teentjes knoflook
– 100 gram cherrytomaatjes
– 2 eetlepels sesamzaadjes
– 2 eetlepels bieslook
– 250 algenpasta*
–
Bereiding aspergesalade met gamba’s, zalm en algenpasta
Kook de algenpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng de aspergestukjes aan de kook, zet warmtebron uit en laat 3 minuten nagaren, giet ze daarna af. Snijd de knoflook fijn en grill kort samen met de gamba’s. Verdeel de warmgerookte zalm in kleinere stukjes.
Halveer de cherrytomaatjes.
Wil je deze lauwwarm serveren? Verwarm dan de Tijnsaus kort.
Meng daarna de pasta met de asperges, knoflookgamba’s, zalm, Tijnsaus en tomaatjes. Garneer met de sesamzaadjes en bieslook.
En geniet van een caloriebewuste lunch of diner (dan zijn deze ingrediënten voldoende voor 2 a 3 personen).
*Algenpasta bevat zeewier en is een relatief nieuwe deegvariant. Deze pasta is rijk aan vezels en eiwitten maar bevat minder koolhydraten.
Heerlijk met een goed glas bijpassende wijn. We hebben een mooi wijnassortiment in onze winkel.