Traybake met witte asperges, aardappeltjes en ei
Ingrediënten
- 700 gram aspergestukjes (geschild)
- 600 gram krieltjes of (voorgekookte) aardappelpartjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 gram radijsjes
- 200 gram sjalotjes
- 250 gram tuinerwtjes (diepvries)
- 15 gram verse bieslook
- 0,5 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel appelazijn
- peper en zout
- 0,5 eetlepel honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng de aardappeltjes met 1 eetlepel olie, peper en eventueel zout. Verdeel over de bakplaat en bak ongeveer 40 minuten in de oven.
- Snijd de radijsjes in tweeën en sjalotten in parten.
- Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven en voeg de aspergestukjes, radijs en sjalotten toe. Meng het geheel met 1 eetlepel olijfolie en rooster de resterende 20 minuten.
- Kook ondertussen de eieren in ongeveer 8 minuten hard en pel ze daarna. Snijd in parten.
- Doe de tuinerwtjes in een kom en overgiet met kokend water. Laat 5 minuten staan. en giet af.
- Snijd de bieslook fijn, klop de mosterd en honing los met de azijn. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en de helft van de bieslook. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de erwtjes samen met de honing-mosterddressing door de traybake.
- Verdeel de eieren over de groentes en garneer met de rest van de bieslook
Opmerkingen
- roosjes broccoli
- ui
- knoflook
- sperzieboontjes
- zoete aardappel
- kipfilet
- kippedij
- verse zalm
- warm gerookte zalm
0 reacties