Ovenschotel van witte asperges
Ingrediënten
- 1,5 kg geschilde witte asperges
- 150 gram (asperge) ham
- 1 bakje Tijnsaus
- 100 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Kook de asperges 5 minuten en zet de warmtebron uit.
- Laat de asperges 3 minuten nagaren in het kookvocht. Laat daarna goed uitlekken.
- Vet ondertussen de ovenschaal in en leg de asperges in de schaal.
- Schep de Tijnsaus over de asperges en garneer met de ham en de geraspte kaas.
- Zet in de voorverwarmde oven en bak de schotel in 10 minuten goudbruin.
Opmerkingen
Ook lekker met gebakken krieltjes - dan is de schotel niet meer koolhydraatarm. Schenk er een goed glas aspergewijn bij. We hebben een mooi assortiment in onze aspergewinkel.
Of: schenk een fris fruitwatertje - ziet er ook nog eens gezellig uit. Enkele heerlijke combinaties:
- citroen, munt en limoen;
- aardbei, citroen en basilicum;
- ananas en kokoswater;
- komkommer, limoen, blauwe bessen en munt.
0 reacties