Ga terug
+ servings
Ovenschotel van witte asperges, ham en de exclusieve Tijnsaus.

Ovenschotel van witte asperges

Een heerlijk romige ovenschotel van witte asperges met ham en de exclusieve Tijnsaus. Geen asperges zonder deze bijzondere hollandaise saus.
Nog niet beoordeeld
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg geschilde witte asperges
  • 150 gram (asperge) ham
  • 1 bakje Tijnsaus
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Kook de asperges 5 minuten en zet de warmtebron uit.
  • Laat de asperges 3 minuten nagaren in het kookvocht. Laat daarna goed uitlekken.
  • Vet ondertussen de ovenschaal in en leg de asperges in de schaal.
  • Schep de Tijnsaus over de asperges en garneer met de ham en de geraspte kaas.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak de schotel in 10 minuten goudbruin.

Opmerkingen

Een heerlijke koolhydraatarme ovenschotel. 
Ook lekker met gebakken krieltjes - dan is de schotel niet meer koolhydraatarm. Schenk er een goed glas aspergewijn bij. We hebben een mooi assortiment in onze aspergewinkel.
Of: schenk een fris fruitwatertje - ziet er ook nog eens gezellig uit. Enkele heerlijke combinaties:
- citroen, munt en limoen;
- aardbei, citroen en basilicum;
- ananas en kokoswater;
- komkommer, limoen, blauwe bessen en munt.
Trefwoord ovenschotel