Kook de asperges 5 minuten en zet de warmtebron uit.
Laat de asperges 3 minuten nagaren in het kookvocht. Laat daarna goed uitlekken.
Vet ondertussen de ovenschaal in en leg de asperges in de schaal.
Schep de Tijnsaus over de asperges en garneer met de ham en de geraspte kaas.
Zet in de voorverwarmde oven en bak de schotel in 10 minuten goudbruin.
Opmerkingen
Een heerlijke koolhydraatarme ovenschotel. Ook lekker met gebakken krieltjes - dan is de schotel niet meer koolhydraatarm. Schenk er een goed glas aspergewijn bij. We hebben een mooi assortiment in onze aspergewinkel. Of: schenk een fris fruitwatertje - ziet er ook nog eens gezellig uit. Enkele heerlijke combinaties: - citroen, munt en limoen; - aardbei, citroen en basilicum; - ananas en kokoswater; - komkommer, limoen, blauwe bessen en munt.