Gegrilde asperges met feta - voor een zomerse bbq.
Ingrediënten
- 700 gram geschilde asperges
- 3 theelepels olijfolie
- 1 handvol basilicum
- 1 handje pijnboompitjes
- 50 gram feta - verkruimeld
- 1 handje rucola
- vers gemalen peper en zeezout
Instructies
- Gaar de asperges 3 minuten in een pan met kokend water. Schep eruit en leg ze op een schone handdoek zodat ze goed kunnen uitlekken.
- Vet de asperges in met 1 theelepel olijfolie en maak af met versgemalen peper en een beetje grof zeezout.
- Mix met een staafmixer de basilicumblaadjes met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
- Verhit de grillpan of zorg voor een hete barbecue en bak aan elke zijde kort totdat er mooie strepen zichtbaar zijn.. Let op: de asperges zijn al gaar, dus ze hebben geen lange baktijd nodig.
- Verdeel de asperges op een mooie schaal en garneer met de rucola, feta en pijnboompitjes. Druppel tot slot de basilicumolie eroverheen.
Opmerkingen
Wat denk je van:
- gegrilde asperges met ricotta en croutons; - asperges met beenham op de bbq.
0 reacties