Ga terug
+ servings
Gegrilde asperges met feta Van Empel asperges

Gegrilde asperges met feta - voor een zomerse bbq.

Gaat de barbecue aan? Ook daarop zijn asperges heerlijk. De grillstrepen op de asperges zorgen voor een subtiele extra smaak.
Nog niet beoordeeld
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Griekse keuken, Hollandse keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 700 gram geschilde asperges
  • 3 theelepels olijfolie
  • 1 handvol basilicum
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 50 gram feta - verkruimeld
  • 1 handje rucola
  • vers gemalen peper en zeezout

Instructies
 

  • Gaar de asperges 3 minuten in een pan met kokend water. Schep eruit en leg ze op een schone handdoek zodat ze goed kunnen uitlekken.
  • Vet de asperges in met 1 theelepel olijfolie en maak af met versgemalen peper en een beetje grof zeezout.
  • Mix met een staafmixer de basilicumblaadjes met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  • Verhit de grillpan of zorg voor een hete barbecue en bak aan elke zijde kort totdat er mooie strepen zichtbaar zijn.. Let op: de asperges zijn al gaar, dus ze hebben geen lange baktijd nodig.
  • Verdeel de asperges op een mooie schaal en garneer met de rucola, feta en pijnboompitjes. Druppel tot slot de basilicumolie eroverheen.

Opmerkingen

Gegrilde asperges met feta zijn heerlijk als bijgerecht bij een zomerse bbq. Maar zijn ook niet te versmaden als groentegerecht bij gebakken nieuwe aardappeltjes en een stukje vlees of vis. 
Wil je meer inspiratie speciaal voor de bbq?
Wat denk je van:
- gegrilde asperges met ricotta en croutons;
- asperges met beenham op de bbq.