06 – 363 11 654 info@vanempelasperges.nl

Couscoussalade met asperges, feta en avocado

"Het Midden-oosten meets Holland".
Zo leuk om te merken: deze salade is steeds meer een van de favorieten van onze klanten! Snappen wij: het is zo'n verrassend gerecht met heel, heel veel smaak. Nog nooit geprobeerd? Doen!
Zowel koud als warm heerlijk!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Maaltijdsalade, picknick, picknickrecept, Salade
Keuken Hollandse keuken, Midden-oosterse keuken, oosterse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram geschilde asperge(stukjes)
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 250 gram parelcouscous
  • olijfolie met citroen
  • 5 gram verse koriander
  • 40 gram pompoenpitten
  • 100 gram veldsla
  • 150 gram feta
  • 1 avocado
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels witte balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Breng ruim water aan de kook samen met het bouillonblokje.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook gaar volgens de verpakking. Giet af.
  • Snij de rode ui fijn.
  • Snijd de tomaat en avocado in blokjes en de koriander fijn. Bewaar apart.
  • Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
  • Kook in een pan met kokend water de aspergestukjes 1 minuut en laat 3 minuten nagaren.
  • Maak een vinaigrette met de olijfolie, balsamicoazijn, honing en de olijfolie met citroen.
  • Verhit ½ eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de rode ui tot deze glazig is.
  • Meng de couscous en de rode ui door de vinaigrette.
  • Meng de aspergestukjes, tomaat, avocado, koriander en veldsla door de couscous.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de feta erboven en garneer met de pompoenpitten.

Opmerkingen

Dit recept ga je bewaren:).
Trefwoord asperges en krieltjes, asperges en zalm, asperges met een oosterse twist, aspergestukjes, hoofdgerecht, picknick, witte asperges

0 reacties

Alle recepten

Risotto met asperges & champignons

Risotto met asperges, spinazie & champignons Heerlijk Italiaans comfortfood met een flinke toef 'Holland'. hapjespan 250 gram risottorijst500 gram aspergestukjes1 teentje knoflook250 gram (kastanje)champignons150 gram spekjes125 gram verse spinaziestukje...

Aspergetaart met beenham en geraspte kaas

Aspergetaart met beenham en geraspte kaas 1 kilo asperges200 gram beenham250 gram bladerdeeg uit de koeling of vriezer50 gram geraspte kaas3 eieren1/8 liter roompeperfijngeknipte peterseliefijngeknipte bieslook Verwarm de over op 220°C. Rol het deeg zeer dun uit en...

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten 1 kilo asperges (kort gekookt)250 gram ricotta6 plakjes bladerdeeg4 el melk2 eierdooiers1 theelepel honing50 gram (gehakte) hazelnotenrucola Verwarm de oven op 180 graden.Rol de deegplakjes uit tot een rechthoekige...

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta 700 gram aspergestukjes100 gram gamba's100 gram warmgerookte zalmbakje Tijnsaus (exclusief bij ons verkrijgbaar)2 teentjes knoflook100 gram cherrytomaatjes2 eetlepels bieslook250 gram algenpasta* Kook de algenpasta volgens...

Aspergepakketjes met filodeeg

Aspergepakketjes met kruidenroomkaas en brie, gerold in filodeeg. Een heerlijk voor- of brunchpakketje met Van Empel asperges uit Haaren.

Asperges met beenham op de barbecue

Asperges met beenham op de barbecue Heb je al eens gegrilde asperges van de barbecue geproefd? Heerlijk en ook nog eens een lust voor het oog met die subtiele grillstrepen. 1 kilo geschilde aspergesAmbachtelijke beenham (evenveel plakken als het aantal...

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus Hoe je de eerste asperges van een nieuw seizoen eet? 'Klassiek' natuurlijk. Zo proef je het best de pure smaak van de lentegroente bij uitstek. Helemaal als je er verse krieltjes, (warm gerookte) zalm en...

Aspergefritatta uit de airfryer

Aspergefritatta uit de airfryer. Inspiratie voor koken met de airfryer. Maak met witte asperges dit makkelijke fritatta-recept.

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch)

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch) Witte asperges zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar en zó veelzijdig. Maak eens dit makkelijke, maar o zo lekkere lunchgerecht met ei, asperges en brie fenegriek. Gemakkelijk lactose-arm te maken met plantaardige...

Asperges met gerookte zalm volgens Ramon Brugman

Asperges met gerookte zalm Chef-kok Ramon Brugman van tv-programma Binnenstebuiten bedacht dit heerlijke recept te bereiden! De pure smaak van kwaliteitsproducten maken dit voor ons een toprecept. 8 asperges (geschild of ongeschild)1 stukje foelie1 eetlepel zout1...

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt 200 gram witte geschilde asperges (stukken)1 banaan in plakjes300 gram volle yoghurt1 eetlepel honing3 zoete Hollandse aardbeien (gewassen) Kook de asperges 2 minuten, giet af, laat ze uitlekken en afkoelen.Doe de koude asperges...

Feestelijke aspergecocktail met een vleugje kerrie

Feestelijke aspergecocktail Een heerlijk voorgerecht voor bijvoorbeeld Pasen of Pinksteren. Ook een favoriet als onderdeel van een brunchbuffet. 500 gram aspergestukjes200 gram warmgerookte zalm1 sinaasappelhandje rucola2 eetlepels sherry2 eetlepels gembernat125 gram...

Asperges met burrata en sinaasappel

Asperges met burrata en sinaasappel. Witte asperges en echte burrata (die van buffelmelk is gemaakt) is een mooie, nieuwe, eigentijdes smaakcombinatie. 700 gram witte asperges geschild20 gram roomboter3 eetlepels (vers sinaasappelsap1 geschilde sinaasappel in dunne...

Asperges met orzo, spekjes en rucola

Asperges met orzo Orzo is een veelzijdige, smakelijke pastasoort die eruit ziet als rijst. We hebben een heerlijk ovenrecept gemaakt van witte asperges met orzo en spekjes. Perfect voor een makkelijke, snelle, maar wel gezonde maaltijd. Natuurlijk kun je orzo...