Couscoussalade met asperges, feta en avocado
Ingrediënten
- 700 gram geschilde asperge(stukjes)
- 1 rode ui
- 4 tomaten
- 250 gram parelcouscous
- olijfolie met citroen
- 5 gram verse koriander
- 40 gram pompoenpitten
- 100 gram veldsla
- 150 gram feta
- 1 avocado
- 1 groentebouillonblokje
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 theelepels witte balsamicoazijn
- 2 theelepels honing
- peper & zout naar smaak
Instructies
- Breng ruim water aan de kook samen met het bouillonblokje.
- Voeg de parelcouscous toe en kook gaar volgens de verpakking. Giet af.
- Snij de rode ui fijn.
- Snijd de tomaat en avocado in blokjes en de koriander fijn. Bewaar apart.
- Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
- Kook in een pan met kokend water de aspergestukjes 1 minuut en laat 3 minuten nagaren.
- Maak een vinaigrette met de olijfolie, balsamicoazijn, honing en de olijfolie met citroen.
- Verhit ½ eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de rode ui tot deze glazig is.
- Meng de couscous en de rode ui door de vinaigrette.
- Meng de aspergestukjes, tomaat, avocado, koriander en veldsla door de couscous.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de parelcouscous over de borden.
- Verkruimel de feta erboven en garneer met de pompoenpitten.
0 reacties