Ga terug
+ servings

Couscoussalade met asperges, feta en avocado

"Het Midden-oosten meets Holland".
Zo leuk om te merken: deze salade is steeds meer een van de favorieten van onze klanten! Snappen wij: het is zo'n verrassend gerecht met heel, heel veel smaak. Nog nooit geprobeerd? Doen!
Zowel koud als warm heerlijk!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Maaltijdsalade, picknick, picknickrecept, Salade
Keuken Hollandse keuken, Midden-oosterse keuken, oosterse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram geschilde asperge(stukjes)
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 250 gram parelcouscous
  • olijfolie met citroen
  • 5 gram verse koriander
  • 40 gram pompoenpitten
  • 100 gram veldsla
  • 150 gram feta
  • 1 avocado
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels witte balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Breng ruim water aan de kook samen met het bouillonblokje.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook gaar volgens de verpakking. Giet af.
  • Snij de rode ui fijn.
  • Snijd de tomaat en avocado in blokjes en de koriander fijn. Bewaar apart.
  • Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
  • Kook in een pan met kokend water de aspergestukjes 1 minuut en laat 3 minuten nagaren.
  • Maak een vinaigrette met de olijfolie, balsamicoazijn, honing en de olijfolie met citroen.
  • Verhit ½ eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de rode ui tot deze glazig is.
  • Meng de couscous en de rode ui door de vinaigrette.
  • Meng de aspergestukjes, tomaat, avocado, koriander en veldsla door de couscous.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de feta erboven en garneer met de pompoenpitten.

Opmerkingen

Dit recept ga je bewaren:).
Trefwoord asperges en krieltjes, asperges en zalm, asperges met een oosterse twist, aspergestukjes, hoofdgerecht, picknick, witte asperges