Leg de geschilde asperges op een met bakpapier beklede ovenbakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Gaar de asperges 30 minuten in de oven.
Voeg na 10 minuten de stukken zalm toe.
Breng in een pannetje een ruime laag water aan de kook met daarin 3 eetlepels azijn. Draai het vuur laag zodat het water niet meer borrelt. Voorkom een kolk!
Breek een ei in een kopje en laat het langzaam in het water glijden. Herhaal dit met de andere eieren en zorg dat de eieren elkaar niet raken.
Laat de eieren 3 tot 4 minuten pocheren tot het eiwit gaar is en de dooier – naar wens – van binnen nog zacht is. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze op een bord.
Verdeel de geroosterde asperges over vier borden. Leg er de zalmfilet en een gepocheerd ei op. Garneer met de krulpeterselie. Maak af met zout en peper. Serveer er de Tijnsaus bij – zowel warm als koud heerlijk.
Opmerkingen
Tip:Heerlijk met vers gebakken krieltjes.
Trefwoord asperges met zalm en ei, klassieke asperges, verfijnde witte asperges, witte asperges
1 Reactie
Cisca
op 9 mei 2024 om 12:25
Ik heb dit recept nog niet gemaakt maar het ziet er prima uit vandaar de 5 sterren.
Aspergetaart met beenham en geraspte kaas 1 kilo asperges200 gram beenham250 gram bladerdeeg uit de koeling of vriezer50 gram geraspte kaas3 eieren1/8 liter roompeperfijngeknipte peterseliefijngeknipte bieslook Verwarm de over op 220°C. Rol het deeg zeer dun uit en...
Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten 1 kilo asperges (kort gekookt)250 gram ricotta6 plakjes bladerdeeg4 el melk2 eierdooiers1 theelepel honing50 gram (gehakte) hazelnotenrucola Verwarm de oven op 180 graden.Rol de deegplakjes uit tot een rechthoekige...
Asperges met beenham op de barbecue Heb je al eens gegrilde asperges van de barbecue geproefd? Heerlijk en ook nog eens een lust voor het oog met die subtiele grillstrepen. 1 kilo geschilde aspergesAmbachtelijke beenham (evenveel plakken als het aantal...
Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus Hoe je de eerste asperges van een nieuw seizoen eet? 'Klassiek' natuurlijk. Zo proef je het best de pure smaak van de lentegroente bij uitstek. Helemaal als je er verse krieltjes, (warm gerookte) zalm en...
Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch) Witte asperges zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar en zó veelzijdig. Maak eens dit makkelijke, maar o zo lekkere lunchgerecht met ei, asperges en brie fenegriek. Gemakkelijk lactose-arm te maken met plantaardige...
Asperges met gerookte zalm Chef-kok Ramon Brugman van tv-programma Binnenstebuiten bedacht dit heerlijke recept te bereiden! De pure smaak van kwaliteitsproducten maken dit voor ons een toprecept. 8 asperges (geschild of ongeschild)1 stukje foelie1 eetlepel zout1...
Aspergesmoothie met banaan en yoghurt 200 gram witte geschilde asperges (stukken)1 banaan in plakjes300 gram volle yoghurt1 eetlepel honing3 zoete Hollandse aardbeien (gewassen) Kook de asperges 2 minuten, giet af, laat ze uitlekken en afkoelen.Doe de koude asperges...
Feestelijke aspergecocktail Een heerlijk voorgerecht voor bijvoorbeeld Pasen of Pinksteren. Ook een favoriet als onderdeel van een brunchbuffet. 500 gram aspergestukjes200 gram warmgerookte zalm1 sinaasappelhandje rucola2 eetlepels sherry2 eetlepels gembernat125 gram...
Asperges met burrata en sinaasappel. Witte asperges en echte burrata (die van buffelmelk is gemaakt) is een mooie, nieuwe, eigentijdes smaakcombinatie. 700 gram witte asperges geschild20 gram roomboter3 eetlepels (vers sinaasappelsap1 geschilde sinaasappel in dunne...
Asperges met orzo Orzo is een veelzijdige, smakelijke pastasoort die eruit ziet als rijst. We hebben een heerlijk ovenrecept gemaakt van witte asperges met orzo en spekjes. Perfect voor een makkelijke, snelle, maar wel gezonde maaltijd. Natuurlijk kun je orzo...
Ik heb dit recept nog niet gemaakt maar het ziet er prima uit vandaar de 5 sterren.