Leg de geschilde asperges op een met bakpapier beklede ovenbakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Gaar de asperges 30 minuten in de oven.
Voeg na 10 minuten de stukken zalm toe.
Breng in een pannetje een ruime laag water aan de kook met daarin 3 eetlepels azijn. Draai het vuur laag zodat het water niet meer borrelt. Voorkom een kolk!
Breek een ei in een kopje en laat het langzaam in het water glijden. Herhaal dit met de andere eieren en zorg dat de eieren elkaar niet raken.
Laat de eieren 3 tot 4 minuten pocheren tot het eiwit gaar is en de dooier - naar wens - van binnen nog zacht is. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat ze even uitlekken en leg ze op een bord.
Verdeel de geroosterde asperges over vier borden. Leg er de zalmfilet en een gepocheerd ei op. Garneer met de krulpeterselie. Maak af met zout en peper. Serveer er de Tijnsaus bij - zowel warm als koud heerlijk.
Opmerkingen
Tip:Heerlijk met vers gebakken krieltjes.
Trefwoord asperges met zalm en ei, klassieke asperges, verfijnde witte asperges, witte asperges