Witte asperges met zeekraal
Benodigdheden
- keukenmachine (of staafmixer met hakmolentje
Ingrediënten
- 1,5 kilo geschilde asperges
- 1 (biologische) limoen
- 6 eetlepels panko
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 2 theelepels wasabipasta
- 2 tenen knoflook
- 3 cm verse gember
- 1 eetlepel goede olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 80 gram zeekraal
- 200 gram volle kokosmelk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Boen de limoen schoon en rasp het groen van de schil. Pers de limoen daarna uit.
- Kook de asperges 3 minuten en laat daarna 10 minuten nagaren. Giet af en laat goed uitlekken, maar bewaar het kookvocht.
- Meng de panko, kokos en wasabi met de keukenmachine goed door elkaar.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid daarop het pankomengsel. Bak het tot een krokante crumble in 5 minuten.
- Snijd de gember en knoflook fijn en bak 2 minuten in de olie. Voeg daarna de kerrie toe en bak een halve minuut mee.
- Voeg 100 ml aspergekookvocht en de kokosmelk toe en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
- Breng de ingekookte saus op smaak met limoensap.
- Verdeel de asperges over 4 borden en voeg de zeekraal toe. Schep de kokossaus erover en garneer met de crumble en limoenrasp.
Opmerkingen
Wil je nog graag een aardappelgerecht toevoegen? Bak nieuwe aardappeltjes of krieltjes goudbruin. Serveer bij dit bijzondere en feestelijke gerecht een goede aspergewijn. We hebben een aantal (bekroonde) aspergewijnen in ons assortiment - we adviseren je graag!
0 reacties