06 – 363 11 654 info@vanempelasperges.nl
Asperges met zeekraal en romige kokosmelk. Holland meets Japan

Witte asperges met zeekraal

Asperges met zeekraal: een bijzonder hoofdgerecht! We combineren de zachte smaak van witte asperges, het zilte van knapperige zeekraal, het subtiele van Japanse kruiden met romige kokosmelk. Het is ook nog eens een kleurrijk geheel op je bord. We zijn benieuwd naar je reactie!
Nog niet beoordeeld
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken, Hollandse keuken meets Japan, Japanse keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • keukenmachine (of staafmixer met hakmolentje

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo geschilde asperges
  • 1 (biologische) limoen
  • 6 eetlepels panko
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 2 theelepels wasabipasta
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 80 gram zeekraal
  • 200 gram volle kokosmelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Boen de limoen schoon en rasp het groen van de schil. Pers de limoen daarna uit.
  • Kook de asperges 3 minuten en laat daarna 10 minuten nagaren. Giet af en laat goed uitlekken, maar bewaar het kookvocht.
  • Meng de panko, kokos en wasabi met de keukenmachine goed door elkaar.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid daarop het pankomengsel. Bak het tot een krokante crumble in 5 minuten.
  • Snijd de gember en knoflook fijn en bak 2 minuten in de olie. Voeg daarna de kerrie toe en bak een halve minuut mee.
  • Voeg 100 ml aspergekookvocht en de kokosmelk toe en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
  • Breng de ingekookte saus op smaak met limoensap.
  • Verdeel de asperges over 4 borden en voeg de zeekraal toe. Schep de kokossaus erover en garneer met de crumble en limoenrasp.

Opmerkingen

Een heerlijk gerecht waarbij twee smaken elkaar versterken. 
Wil je nog graag een aardappelgerecht toevoegen? Bak nieuwe aardappeltjes of krieltjes goudbruin.
Serveer bij dit bijzondere en feestelijke gerecht een goede aspergewijn. We hebben een aantal (bekroonde) aspergewijnen in ons assortiment - we adviseren je graag!  
 
Trefwoord asperges met een oosterse twist, asperges met een twist, asperges met zeekraal, bijgerecht, bijgerecht met asperges, Holland en Japan, hoofdgerecht, verfijnde witte asperges, voorjaarsgroente, voorjaarsrecept, witte asperges, witte asperges maar dan anders

0 reacties

Alle recepten

Risotto met asperges & champignons

Risotto met asperges, spinazie & champignons Heerlijk Italiaans comfortfood met een flinke toef 'Holland'. hapjespan 250 gram risottorijst500 gram aspergestukjes1 teentje knoflook250 gram (kastanje)champignons150 gram spekjes125 gram verse spinaziestukje...

Aspergetaart met beenham en geraspte kaas

Aspergetaart met beenham en geraspte kaas 1 kilo asperges200 gram beenham250 gram bladerdeeg uit de koeling of vriezer50 gram geraspte kaas3 eieren1/8 liter roompeperfijngeknipte peterseliefijngeknipte bieslook Verwarm de over op 220°C. Rol het deeg zeer dun uit en...

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten 1 kilo asperges (kort gekookt)250 gram ricotta6 plakjes bladerdeeg4 el melk2 eierdooiers1 theelepel honing50 gram (gehakte) hazelnotenrucola Verwarm de oven op 180 graden.Rol de deegplakjes uit tot een rechthoekige...

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta 700 gram aspergestukjes100 gram gamba's100 gram warmgerookte zalmbakje Tijnsaus (exclusief bij ons verkrijgbaar)2 teentjes knoflook100 gram cherrytomaatjes2 eetlepels bieslook250 gram algenpasta* Kook de algenpasta volgens...

Aspergepakketjes met filodeeg

Aspergepakketjes met kruidenroomkaas en brie, gerold in filodeeg. Een heerlijk voor- of brunchpakketje met Van Empel asperges uit Haaren.

Asperges met beenham op de barbecue

Asperges met beenham op de barbecue Heb je al eens gegrilde asperges van de barbecue geproefd? Heerlijk en ook nog eens een lust voor het oog met die subtiele grillstrepen. 1 kilo geschilde aspergesAmbachtelijke beenham (evenveel plakken als het aantal...

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus Hoe je de eerste asperges van een nieuw seizoen eet? 'Klassiek' natuurlijk. Zo proef je het best de pure smaak van de lentegroente bij uitstek. Helemaal als je er verse krieltjes, (warm gerookte) zalm en...

Aspergefritatta uit de airfryer

Aspergefritatta uit de airfryer. Inspiratie voor koken met de airfryer. Maak met witte asperges dit makkelijke fritatta-recept.

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch)

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch) Witte asperges zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar en zó veelzijdig. Maak eens dit makkelijke, maar o zo lekkere lunchgerecht met ei, asperges en brie fenegriek. Gemakkelijk lactose-arm te maken met plantaardige...

Asperges met gerookte zalm volgens Ramon Brugman

Asperges met gerookte zalm Chef-kok Ramon Brugman van tv-programma Binnenstebuiten bedacht dit heerlijke recept te bereiden! De pure smaak van kwaliteitsproducten maken dit voor ons een toprecept. 8 asperges (geschild of ongeschild)1 stukje foelie1 eetlepel zout1...

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt 200 gram witte geschilde asperges (stukken)1 banaan in plakjes300 gram volle yoghurt1 eetlepel honing3 zoete Hollandse aardbeien (gewassen) Kook de asperges 2 minuten, giet af, laat ze uitlekken en afkoelen.Doe de koude asperges...

Feestelijke aspergecocktail met een vleugje kerrie

Feestelijke aspergecocktail Een heerlijk voorgerecht voor bijvoorbeeld Pasen of Pinksteren. Ook een favoriet als onderdeel van een brunchbuffet. 500 gram aspergestukjes200 gram warmgerookte zalm1 sinaasappelhandje rucola2 eetlepels sherry2 eetlepels gembernat125 gram...

Asperges met burrata en sinaasappel

Asperges met burrata en sinaasappel. Witte asperges en echte burrata (die van buffelmelk is gemaakt) is een mooie, nieuwe, eigentijdes smaakcombinatie. 700 gram witte asperges geschild20 gram roomboter3 eetlepels (vers sinaasappelsap1 geschilde sinaasappel in dunne...

Asperges met orzo, spekjes en rucola

Asperges met orzo Orzo is een veelzijdige, smakelijke pastasoort die eruit ziet als rijst. We hebben een heerlijk ovenrecept gemaakt van witte asperges met orzo en spekjes. Perfect voor een makkelijke, snelle, maar wel gezonde maaltijd. Natuurlijk kun je orzo...

Aspergemousse, een verfijnd voorgerecht

Aspergemousse Een bijzonder verfijnd voorgerecht waarmee je de show steelt! kleine glaasjes of andere vormpjes voor de mousse 500 gram ongeschilde aspergekoppen3 blaadjes gelatine125 ml niet-geklopte, ongezoete slagroom100 gram...