Asperges met zeekraal: een bijzonder hoofdgerecht! We combineren de zachte smaak van witte asperges, het zilte van knapperige zeekraal, het subtiele van Japanse kruiden met romige kokosmelk. Het is ook nog eens een kleurrijk geheel op je bord. We zijn benieuwd naar je reactie!
Boen de limoen schoon en rasp het groen van de schil. Pers de limoen daarna uit.
Kook de asperges 3 minuten en laat daarna 10 minuten nagaren. Giet af en laat goed uitlekken, maar bewaar het kookvocht.
Meng de panko, kokos en wasabi met de keukenmachine goed door elkaar.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid daarop het pankomengsel. Bak het tot een krokante crumble in 5 minuten.
Snijd de gember en knoflook fijn en bak 2 minuten in de olie. Voeg daarna de kerrie toe en bak een halve minuut mee.
Voeg 100 ml aspergekookvocht en de kokosmelk toe en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
Breng de ingekookte saus op smaak met limoensap.
Verdeel de asperges over 4 borden en voeg de zeekraal toe. Schep de kokossaus erover en garneer met de crumble en limoenrasp.
Opmerkingen
Een heerlijk gerecht waarbij twee smaken elkaar versterken. Wil je nog graag een aardappelgerecht toevoegen? Bak nieuwe aardappeltjes of krieltjes goudbruin.Serveer bij dit bijzondere en feestelijke gerecht een goede aspergewijn. We hebben een aantal (bekroonde) aspergewijnen in ons assortiment - we adviseren je graag!
Trefwoord asperges met een oosterse twist, asperges met een twist, asperges met zeekraal, bijgerecht, bijgerecht met asperges, Holland en Japan, hoofdgerecht, verfijnde witte asperges, voorjaarsgroente, voorjaarsrecept, witte asperges, witte asperges maar dan anders