Aspergepizza met rucola-pesto en pijnboompitten
Ingrediënten
- 500 gram aspergestukjes
- 1 kant-en-klare pizzabodem
- 100 gram rucola
- 15 gram pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas en handje extra ter garnering
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook of 1 klein vers bolletje knoflook
Instructies
- Maak rucola-pesto door de gewassen rucola, pijnboompitten en knoflook te pureren.
- Meng de helft van de Parmezaanse kaas en de olijfolie erdoorheen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook de asperges 1 minuut en spoel ze af met koud water.
- Rol het deel uit en besmeer het met de pesto.
- Leg de aspergestukjes erop.
- Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
- Bak de pizza in 15 minuten goudbruin.
0 reacties