Ga terug
–+ servings
aspergepizza-met-rucola-pesto

Aspergepizza met rucola-pesto en pijnboompitten

Pizza gaat er altijd in, zeker deze variant! Extra lekker door de eigengemaakte pesto. Minder tijd? Kant-en-klare pesto kan natuurlijk ook.
Nog niet beoordeeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Brunchgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken Hollandse keuken, Italiaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aspergestukjes
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 100 gram rucola
  • 15 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas en handje extra ter garnering
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook of 1 klein vers bolletje knoflook

Instructies
 

  • Maak rucola-pesto door de gewassen rucola, pijnboompitten en knoflook te pureren.
  • Meng de helft van de Parmezaanse kaas en de olijfolie erdoorheen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Kook de asperges 1 minuut en spoel ze af met koud water.
  • Rol het deel uit en besmeer het met de pesto.
  • Leg de aspergestukjes erop.
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
  • Bak de pizza in 15 minuten goudbruin.

Opmerkingen

Lekker voor groot en klein en heerlijk bij de borrel
Trefwoord aspergepizza, asperges en krieltjes, pizzametasperges, witteasperges