Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergepizza met rucola-pesto en pijnboompitten
Pizza gaat er altijd in, zeker deze variant! Extra lekker door de eigengemaakte pesto. Minder tijd? Kant-en-klare pesto kan natuurlijk ook.
Nog niet beoordeeld
Recept afdrukken
Pin recept
Kookmodus
Voorkom dat je scherm uitgaat
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Gang
Brunchgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken
Hollandse keuken, Italiaans
Porties
3
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
500
gram
aspergestukjes
1
kant-en-klare pizzabodem
100
gram
rucola
15
gram
pijnboompitten
50
gram
Parmezaanse kaas en handje extra ter garnering
3
eetlepels
olijfolie
2
teentjes
knoflook of 1 klein vers bolletje knoflook
Instructies
Maak rucola-pesto door de gewassen rucola, pijnboompitten en knoflook te pureren.
Meng de helft van de Parmezaanse kaas en de olijfolie erdoorheen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de asperges 1 minuut en spoel ze af met koud water.
Rol het deel uit en besmeer het met de pesto.
Leg de aspergestukjes erop.
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
Bak de pizza in 15 minuten goudbruin.
Opmerkingen
Lekker voor groot en klein en heerlijk bij de borrel
Trefwoord
aspergepizza, asperges en krieltjes, pizzametasperges, witteasperges