06 – 363 11 654 info@vanempelasperges.nl
asperges met burrata en sinaasappel

Asperges met burrata en sinaasappel.

Witte asperges en echte burrata (die van buffelmelk is gemaakt) is een mooie, nieuwe, eigentijdes smaakcombinatie.
5 van 1 stem
Gang Bijgerecht, brunchbuffet, Brunchgerecht, Voorgerecht
Keuken Hollandse keuken, Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram witte asperges geschild
  • 20 gram roomboter
  • 3 eetlepels (vers sinaasappelsap
  • 1 geschilde sinaasappel in dunne plakjes gesneden
  • 0,5 rood pepertje
  • 1 eetlepel peterselie
  • 20 gram panko
  • 20 gram sesamzaadjes
  • 1 bol burrata
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de asperges 3 minuten en laat 15 minuten nagaren. Laat daarna goed uitlekken.
  • Verhit de boter en voeg de panko en sesamzaadjes toe. Bak in 2 minuutjes goudbruin en krokant.
  • Maak de vinaigrette met sinaasappelsap, peterselie en peper. Breng op smaak met zout.
  • Leg de uitgelekte asperges op een mooie schaal. Daarop leg de de bol burrata. Snijd deze kruiselings in zodat de kaas mooi kan uitlopen.
  • Sprenkel de vinaigrette erop, garneer met de sinaasappelschijfjes en het pankokruim.

Opmerkingen

Een bijzondere combinatie die zeker in de smaak valt: de pure smaak van asperges en heerlijk romig door de burrata. Een mooi lunchgerecht of brunchgerecht om te delen.
Maak er een hoofdgerecht van door er krieltjes of gebakken aardappeltjes bij te serveren.
Een fijne, bekroonde, aspergewijn maar het lentegevoel compleet. 
Trefwoord asperges met een twist, bijgerecht, bijgerecht met asperges, gerecht vegetarische witte asperges, gerechten een brunchbuffet, vegetarische witte aspergesrecept, verfijnde witte asperges, voorgerecht met asperges, voorjaarsgroente, witte asperges en burrata

1 Reactie

  1. Brunhilde

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept!
    Meerdere keren geserveerd en altijd een succes!

    Antwoord
5 from 1 vote

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Alle recepten

Risotto met asperges & champignons

Risotto met asperges, spinazie & champignons Heerlijk Italiaans comfortfood met een flinke toef 'Holland'. hapjespan 250 gram risottorijst500 gram aspergestukjes1 teentje knoflook250 gram (kastanje)champignons150 gram spekjes125 gram verse spinaziestukje...

Aspergetaart met beenham en geraspte kaas

Aspergetaart met beenham en geraspte kaas 1 kilo asperges200 gram beenham250 gram bladerdeeg uit de koeling of vriezer50 gram geraspte kaas3 eieren1/8 liter roompeperfijngeknipte peterseliefijngeknipte bieslook Verwarm de over op 220°C. Rol het deeg zeer dun uit en...

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten 1 kilo asperges (kort gekookt)250 gram ricotta6 plakjes bladerdeeg4 el melk2 eierdooiers1 theelepel honing50 gram (gehakte) hazelnotenrucola Verwarm de oven op 180 graden.Rol de deegplakjes uit tot een rechthoekige...

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta 700 gram aspergestukjes100 gram gamba's100 gram warmgerookte zalmbakje Tijnsaus (exclusief bij ons verkrijgbaar)2 teentjes knoflook100 gram cherrytomaatjes2 eetlepels bieslook250 gram algenpasta* Kook de algenpasta volgens...

Aspergepakketjes met filodeeg

Aspergepakketjes met kruidenroomkaas en brie, gerold in filodeeg. Een heerlijk voor- of brunchpakketje met Van Empel asperges uit Haaren.

Asperges met beenham op de barbecue

Asperges met beenham op de barbecue Heb je al eens gegrilde asperges van de barbecue geproefd? Heerlijk en ook nog eens een lust voor het oog met die subtiele grillstrepen. 1 kilo geschilde aspergesAmbachtelijke beenham (evenveel plakken als het aantal...

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus Hoe je de eerste asperges van een nieuw seizoen eet? 'Klassiek' natuurlijk. Zo proef je het best de pure smaak van de lentegroente bij uitstek. Helemaal als je er verse krieltjes, (warm gerookte) zalm en...

Aspergefritatta uit de airfryer

Aspergefritatta uit de airfryer. Inspiratie voor koken met de airfryer. Maak met witte asperges dit makkelijke fritatta-recept.

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch)

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch) Witte asperges zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar en zó veelzijdig. Maak eens dit makkelijke, maar o zo lekkere lunchgerecht met ei, asperges en brie fenegriek. Gemakkelijk lactose-arm te maken met plantaardige...

Asperges met gerookte zalm volgens Ramon Brugman

Asperges met gerookte zalm Chef-kok Ramon Brugman van tv-programma Binnenstebuiten bedacht dit heerlijke recept te bereiden! De pure smaak van kwaliteitsproducten maken dit voor ons een toprecept. 8 asperges (geschild of ongeschild)1 stukje foelie1 eetlepel zout1...

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt 200 gram witte geschilde asperges (stukken)1 banaan in plakjes300 gram volle yoghurt1 eetlepel honing3 zoete Hollandse aardbeien (gewassen) Kook de asperges 2 minuten, giet af, laat ze uitlekken en afkoelen.Doe de koude asperges...

Feestelijke aspergecocktail met een vleugje kerrie

Feestelijke aspergecocktail Een heerlijk voorgerecht voor bijvoorbeeld Pasen of Pinksteren. Ook een favoriet als onderdeel van een brunchbuffet. 500 gram aspergestukjes200 gram warmgerookte zalm1 sinaasappelhandje rucola2 eetlepels sherry2 eetlepels gembernat125 gram...

Asperges met orzo, spekjes en rucola

Asperges met orzo Orzo is een veelzijdige, smakelijke pastasoort die eruit ziet als rijst. We hebben een heerlijk ovenrecept gemaakt van witte asperges met orzo en spekjes. Perfect voor een makkelijke, snelle, maar wel gezonde maaltijd. Natuurlijk kun je orzo...

Aspergemousse, een verfijnd voorgerecht

Aspergemousse Een bijzonder verfijnd voorgerecht waarmee je de show steelt! kleine glaasjes of andere vormpjes voor de mousse 500 gram ongeschilde aspergekoppen3 blaadjes gelatine125 ml niet-geklopte, ongezoete slagroom100 gram...