Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus
Benodigdheden
- 1 Grote (soep)pan
- 1 Bakpan
Ingrediënten
- 2 kg Asperges (geschild 1,4 kilo) AA-kwaliteit
- 2 Zalmmoten
- 500 gram Krieltjes niet voorgekookt
- 1 Exclusieve Tijnsaus
- Roomboter
- Peterselie
- Peper en zout
Instructies
- Kook de geschilde asperges. Dunne asperges 3 minuten en dikkere 5 minuten- zo behouden ze een lekkere bite. Laat ze 10 minuten nagaren in het kookvocht.
- Kook de krieltjes 10 minuten en giet ze af.
- Bestrooi de zalm met zout en peper. Bak deze daarna in roomboter 7 minuten. Draai de moten na 3,5 minuut om.
- Laat de asperges uitlekken.
- Leg de asperges, zalm en de gekookte krieltjes op een (voorverwarmd) bord.
- Verwarm de Tijnsaus en garneer met peterselie.
Opmerkingen
We hebben mooie wijnen in onze winkel. Hoe zit het ook alweer met de verschillende kwaliteiten? A, AA en AAA-asperges, lees het verschil.
Heerlijk vooral met de tijn saus