Ga terug
–+ servings
Van Empel asperges klassieke asperges

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus

Hoe je de eerste asperges van een nieuw seizoen eet? 'Klassiek' natuurlijk. Zo proef je het best de pure smaak van de lentegroente bij uitstek. Helemaal als je er verse krieltjes, (warm gerookte) zalm en onze exclusieve Tijnsaus bij serveert.
5 van 3 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 Grote (soep)pan
  • 1 Bakpan

Ingrediënten
  

  • 2 kg Asperges (geschild 1,4 kilo) AA-kwaliteit
  • 2 Zalmmoten
  • 500 gram Krieltjes niet voorgekookt
  • 1 Exclusieve Tijnsaus
  • Roomboter
  • Peterselie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Kook de geschilde asperges. Dunne asperges 3 minuten en dikkere 5 minuten- zo behouden ze een lekkere bite. Laat ze 10 minuten nagaren in het kookvocht.
  • Kook de krieltjes 10 minuten en giet ze af.
  • Bestrooi de zalm met zout en peper.
    Bak deze daarna in roomboter 7 minuten.
    Draai de moten na 3,5 minuut om.
  • Laat de asperges uitlekken.
  • Leg de asperges, zalm en de gekookte krieltjes op een (voorverwarmd) bord.
  • Verwarm de Tijnsaus en garneer met peterselie.

Opmerkingen

Schenk er een heerlijke aspergewijn bij.
We hebben mooie wijnen in onze winkel.
Hoe zit het ook alweer met de verschillende kwaliteiten? A, AA en AAA-asperges, lees het verschil.
Trefwoord asperges en krieltjes, asperges en zalm, asperges met Tijnsaus, asperges met warmgerookte zalm