06 – 363 11 654 info@vanempelasperges.nl

Ovenrecept met asperges

Aspergetaart met beenham en geraspte kaas

Witte asperges zijn zo veelzijdig: wat denk je van deze heerlijke aspergetaart met beenham en geraspte kaas. Zowel koud als warm heerlijk. Tip: serveer deze aspergequiche eens tijdens een borrel, brunch of voorjaarsfeestje!
Nog niet beoordeeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Brunchgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo geschilde asperges
  • 200 gram beenham
  • 250 gram vers bladerdeeg uit de koeling of ontdooid bladerdeeg uit de vriezer
  • 50 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1/8 liter room
  • peper
  • fijngeknipte peterselie
  • fijngeknipte bieslook
  • 1 eetlepel boter of olie

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 220°C.
  • Rol het deeg uit en leg het in een licht ingevette of met bakpapier beklede bakvorm van 24 centimeter doorsnee.
  • Prik hier en daar met een vork in de bodem.
  • Kook de geschilde asperges 5 minuten. Laat ze uitlekken en iets afkoelen.
  • Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze desgewenst in stukjes van ± 5 centimeter lang.
  • Bak de helft van de beenham in een koekenpan met een de olie of boter.
  • Leg de gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.
  • Bestrooi de asperges met het grootste deel van de kaas en de rest van de in dobbelsteentjes gesneden, beenham.
  • Klop de eieren met de room, peper, peterselie en bieslook los.
  • Giet dit mengsel over de asperges en bestrooi het met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.
  • Bak de taart op 220°C gedurende ongeveer 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.

Opmerkingen

Eet smakelijk!
Trefwoord hartige taart, quiche, voorjaarsrecept, witte asperges

0 reacties

Alle recepten

Risotto met asperges & champignons

Risotto met asperges, spinazie & champignons Heerlijk Italiaans comfortfood met een flinke toef 'Holland'. hapjespan 250 gram risottorijst500 gram aspergestukjes1 teentje knoflook250 gram (kastanje)champignons150 gram spekjes125 gram verse spinaziestukje...

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten

Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten 1 kilo asperges (kort gekookt)250 gram ricotta6 plakjes bladerdeeg4 el melk2 eierdooiers1 theelepel honing50 gram (gehakte) hazelnotenrucola Verwarm de oven op 180 graden.Rol de deegplakjes uit tot een rechthoekige...

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta

Aspergesalade met gamba’s en algenpasta 700 gram aspergestukjes100 gram gamba's100 gram warmgerookte zalmbakje Tijnsaus (exclusief bij ons verkrijgbaar)2 teentjes knoflook100 gram cherrytomaatjes2 eetlepels bieslook250 gram algenpasta* Kook de algenpasta volgens...

Aspergepakketjes met filodeeg

Aspergepakketjes met kruidenroomkaas en brie, gerold in filodeeg. Een heerlijk voor- of brunchpakketje met Van Empel asperges uit Haaren.

Asperges met beenham op de barbecue

Asperges met beenham op de barbecue Heb je al eens gegrilde asperges van de barbecue geproefd? Heerlijk en ook nog eens een lust voor het oog met die subtiele grillstrepen. 1 kilo geschilde aspergesAmbachtelijke beenham (evenveel plakken als het aantal...

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus

Klassieke asperges met krieltjes, zalm en Tijnsaus Hoe je de eerste asperges van een nieuw seizoen eet? 'Klassiek' natuurlijk. Zo proef je het best de pure smaak van de lentegroente bij uitstek. Helemaal als je er verse krieltjes, (warm gerookte) zalm en...

Aspergefritatta uit de airfryer

Aspergefritatta uit de airfryer. Inspiratie voor koken met de airfryer. Maak met witte asperges dit makkelijke fritatta-recept.

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch)

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch) Witte asperges zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar en zó veelzijdig. Maak eens dit makkelijke, maar o zo lekkere lunchgerecht met ei, asperges en brie fenegriek. Gemakkelijk lactose-arm te maken met plantaardige...

Asperges met gerookte zalm volgens Ramon Brugman

Asperges met gerookte zalm Chef-kok Ramon Brugman van tv-programma Binnenstebuiten bedacht dit heerlijke recept te bereiden! De pure smaak van kwaliteitsproducten maken dit voor ons een toprecept. 8 asperges (geschild of ongeschild)1 stukje foelie1 eetlepel zout1...

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt

Aspergesmoothie met banaan en yoghurt 200 gram witte geschilde asperges (stukken)1 banaan in plakjes300 gram volle yoghurt1 eetlepel honing3 zoete Hollandse aardbeien (gewassen) Kook de asperges 2 minuten, giet af, laat ze uitlekken en afkoelen.Doe de koude asperges...

Feestelijke aspergecocktail met een vleugje kerrie

Feestelijke aspergecocktail Een heerlijk voorgerecht voor bijvoorbeeld Pasen of Pinksteren. Ook een favoriet als onderdeel van een brunchbuffet. 500 gram aspergestukjes200 gram warmgerookte zalm1 sinaasappelhandje rucola2 eetlepels sherry2 eetlepels gembernat125 gram...

Asperges met burrata en sinaasappel

Asperges met burrata en sinaasappel. Witte asperges en echte burrata (die van buffelmelk is gemaakt) is een mooie, nieuwe, eigentijdes smaakcombinatie. 700 gram witte asperges geschild20 gram roomboter3 eetlepels (vers sinaasappelsap1 geschilde sinaasappel in dunne...

Asperges met orzo, spekjes en rucola

Asperges met orzo Orzo is een veelzijdige, smakelijke pastasoort die eruit ziet als rijst. We hebben een heerlijk ovenrecept gemaakt van witte asperges met orzo en spekjes. Perfect voor een makkelijke, snelle, maar wel gezonde maaltijd. Natuurlijk kun je orzo...

Aspergemousse, een verfijnd voorgerecht

Aspergemousse Een bijzonder verfijnd voorgerecht waarmee je de show steelt! kleine glaasjes of andere vormpjes voor de mousse 500 gram ongeschilde aspergekoppen3 blaadjes gelatine125 ml niet-geklopte, ongezoete slagroom100 gram...