Ga terug
+ servings
Ovenrecept met asperges

Aspergetaart met beenham en geraspte kaas

Witte asperges zijn zo veelzijdig: wat denk je van deze heerlijke aspergetaart met beenham en geraspte kaas. Zowel koud als warm heerlijk. Tip: serveer deze aspergequiche eens tijdens een borrel, brunch of voorjaarsfeestje!
Nog niet beoordeeld
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Brunchgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo geschilde asperges
  • 200 gram beenham
  • 250 gram vers bladerdeeg uit de koeling of ontdooid bladerdeeg uit de vriezer
  • 50 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1/8 liter room
  • peper
  • fijngeknipte peterselie
  • fijngeknipte bieslook
  • 1 eetlepel boter of olie

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 220°C.
  • Rol het deeg uit en leg het in een licht ingevette of met bakpapier beklede bakvorm van 24 centimeter doorsnee.
  • Prik hier en daar met een vork in de bodem.
  • Kook de geschilde asperges 5 minuten. Laat ze uitlekken en iets afkoelen.
  • Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze desgewenst in stukjes van ± 5 centimeter lang.
  • Bak de helft van de beenham in een koekenpan met een de olie of boter.
  • Leg de gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.
  • Bestrooi de asperges met het grootste deel van de kaas en de rest van de in dobbelsteentjes gesneden, beenham.
  • Klop de eieren met de room, peper, peterselie en bieslook los.
  • Giet dit mengsel over de asperges en bestrooi het met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.
  • Bak de taart op 220°C gedurende ongeveer 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.

Opmerkingen

Eet smakelijk!
Trefwoord hartige taart, quiche, voorjaarsrecept, witte asperges