Aspergetaart met beenham en geraspte kaas
Witte asperges zijn zo veelzijdig: wat denk je van deze heerlijke aspergetaart met beenham en geraspte kaas. Zowel koud als warm heerlijk. Tip: serveer deze aspergequiche eens tijdens een borrel, brunch of voorjaarsfeestje!
Kookmodus Voorkom dat je scherm uitgaat
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Borrelhapje, Brunchgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken Hollandse keuken
1 kilo geschilde asperges 200 gram beenham 250 gram vers bladerdeeg uit de koeling of ontdooid bladerdeeg uit de vriezer 50 gram geraspte kaas 3 eieren 1/8 liter room peper fijngeknipte peterselie fijngeknipte bieslook 1 eetlepel boter of olie
Verwarm de oven op 220°C.
Rol het deeg uit en leg het in een licht ingevette of met bakpapier beklede bakvorm van 24 centimeter doorsnee.
Prik hier en daar met een vork in de bodem.
Kook de geschilde asperges 5 minuten. Laat ze uitlekken en iets afkoelen.
Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze desgewenst in stukjes van ± 5 centimeter lang.
Bak de helft van de beenham in een koekenpan met een de olie of boter.
Leg de gebakken beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.
Bestrooi de asperges met het grootste deel van de kaas en de rest van de in dobbelsteentjes gesneden, beenham.
Klop de eieren met de room, peper, peterselie en bieslook los.
Giet dit mengsel over de asperges en bestrooi het met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.
Bak de taart op 220°C gedurende ongeveer 40 minuten. Bij het gebruik van een heteluchtoven is de tijdsduur 25 minuten.
Trefwoord hartige taart, quiche, voorjaarsrecept, witte asperges