Witte asperges worden in kwaliteitsklassen ingedeeld. Criteria hierbij zijn de dikte van een asperge en de kleur. Het onderscheid wordt aangegeven met de letters A AA en AAA. Ook wordt gekeken hoe ‘recht’ een asperge is.
– A-kwaliteit heeft een dikte van 16-20 mm.
– AA-kwaliteit (20-28 mm) wordt het meest in restaurants geserveerd.
– AAA (>28 mm) asperges hebben volgens velen de meest volle smaak. Ze behoren daarmee tot de hoogste kwaliteitsklasse.
Aspergestukken
Aspergekoppen en -stukjes zijn zeer geschikt voor soepen, salades of bijvoorbeeld om te wokken. Ze zijn snel klaar en vaak dunner. Bekijk eens onze heerlijke recepten op de receptenpagina.
Het kan voorkomen dat tijdens of na het oogsten asperges breken. De kwaliteit van deze asperges is prima en natuurlijk is het jammer om niet te gebruiken. Aspergestukken zijn aantrekkelijk geprijsd en (ook) zeer geliefd bij onze klanten. Heerlijk in pastagerechten of aspergequiches.
Niet alle asperges zijn kaarsrecht, wit en hebben een mooie gesloten kop. Ze hebben gewoon de pech minder mooi te ogen. Zijn ze daarom minder lekker? Absoluut niet. Ook deze asperges oogsten en verkopen we dagelijks vers in onze winkel. Natuurlijk zijn ook deze asperges goedkoper dan A, AA of AAA-asperges.
Zoveel asperges, zoveel verschillen, zoveel smaken
Je leest het: zoveel asperges, zoveel verschillen.
Maar één ding hebben ze gemeen: welke je ook kiest, ze zijn en blijven heerlijk.
Advies over welke asperges je het best voor een lekker of bijzonder gerecht kunt gebruiken? Vraag het ons gerust. We denken graag met je mee – vinden we nog leuk ook!