Witte asperges kun je gemakkelijk en goed invriezen. Zo geniet je, buiten het aspergeseizoen, extra lang van deze heerlijke voorjaarsgroente. We delen onze tips.
1. Geschilde asperges direct in de vriezer
Het gemakkelijkst (en beste) is onze geschilde, rauwe, verse asperges in de originele verpakking direct in te vriezen. Zo behouden ze hun kwaliteit, want wij schillen ze direct als ze zijn teruggekoeld.
2. Asperges ruim 6 maanden houdbaar
Witte asperges zijn tot ruim een half jaar houdbaar in de vriezer. Dit geldt voor alle kwaliteiten. Dus ook voor aspergestukken en -aspergepuntjes.
3. Witte asperges invriezen zonder te blancheren
Koop je ongeschilde asperges? Schil deze en verwijder het houtige gedeelte. Dep ze ook eerst goed droog voordat je ze rauw invriest. Blancheer ze niet!
4. Witte asperges ontdooien in kokend water
Het beste is om de bevroren witte asperges meteen vanuit de vriezer in kokend water te bereiden. Als je ze vooraf ontdooit, worden de asperges slap.
5. Zo lang moeten bevroren asperges koken
Het kookproces van bevroren asperges is iets langer dan verse en natuurlijk afhankelijk van de kwaliteitsklasse en of het aspergestukken of aspergepuntjes zijn. Hou een extra kooktijd ten opzichte van verse asperges, tussen de 5 en 10 minuten aan. Voel met een vork of ze nog stevig, maar wel gaar zijn. Het lekkerst zijn de asperges als ze nog knapperig zijn.
PS: Weet je dat onze kant-en-klare HELDERE verse aspergesoep óók geschikt is om in te vriezen? Soep, gezond en altijd lekker.
Als je de asperges over enkele maanden verwerkt in een recept heb je zo dat lentegevoel weer terug!