Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tagliatelle met asperges en spekjes
Snel en makkelijk te maken.
De Tijnsaus in combinatie met de spekjes= heerlijk!
Fan van vis? Vervang dan de spekjes door (warm gerookte) zalm.
Nog niet beoordeeld
Recept afdrukken
Pin recept
Kookmodus
Voorkom dat je scherm uitgaat
Bereidingstijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollandse keuken
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
700
gram
dunne aspergestukjes (geschild)
400
gram
tagliatelle
300
gram
spekblokjes
Of hamblokjes voor een light-versie. Extra lekker: ga voor warmgerookte zalm. Allebei bij ons verkrijgbaa.)
250
ml
Tijnsaus (exclusief bij Van Empel asperges)
2
teentjes
knoflook
bieslook
zout & peper
handje
rucola
Instructies
Zet de aspergestukjes op in ruim kokend water en laat ze 1 minuut koken en 3 minuten nagaren
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.
Bak zonder olie of boter de spekblokjes uit.
Snijd de knoflook fijn en bak deze even mee.
Voeg de Tijnsaus toe en roer tot er een mooie saus ontstaat.
Giet de pasta en de aspergestukjes af en roer allebei door de saus.
Garneer met gesnipperde bieslook.
Opmerkingen
De Tijnsaus maakt van deze pasta-met-asperges een ware feestmaaltijd.
Eet smakelijk!
Trefwoord
aspergepuntjes, asperges met pasta en spekjes, aspergestukjes, pastametasperges