Ga terug
–+ servings
Van Empel asperges wokschotel met asperges en Tijnsaus

Tagliatelle met asperges en spekjes

Snel en makkelijk te maken.
De Tijnsaus in combinatie met de spekjes= heerlijk!
Fan van vis? Vervang dan de spekjes door (warm gerookte) zalm.
Nog niet beoordeeld
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gram dunne aspergestukjes (geschild)
  • 400 gram tagliatelle
  • 300 gram spekblokjes Of hamblokjes voor een light-versie. Extra lekker: ga voor warmgerookte zalm. Allebei bij ons verkrijgbaa.)
  • 250 ml Tijnsaus (exclusief bij Van Empel asperges)
  • 2 teentjes knoflook
  • bieslook
  • zout & peper
  • handje rucola

Instructies
 

  • Zet de aspergestukjes op in ruim kokend water en laat ze 1 minuut koken en 3 minuten nagaren
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Bak zonder olie of boter de spekblokjes uit.
  • Snijd de knoflook fijn en bak deze even mee.
  • Voeg de Tijnsaus toe en roer tot er een mooie saus ontstaat.
  • Giet de pasta en de aspergestukjes af en roer allebei door de saus.
  • Garneer met gesnipperde bieslook.

Opmerkingen

De Tijnsaus maakt van deze pasta-met-asperges een ware feestmaaltijd.
Eet smakelijk!
Trefwoord aspergepuntjes, asperges met pasta en spekjes, aspergestukjes, pastametasperges