Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergeplaattaart met ricotta, honing en hazelnoten
Een heerlijk recept dat ook nog eens snel te maken is. De honing zorgt voor een lekker zoetje en de gehakte hazelnoten voor een subtiele bite.
Nog niet beoordeeld
Recept afdrukken
Pin recept
Kookmodus
Voorkom dat je scherm uitgaat
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Gang
Brunchgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht, picknick
Keuken
Hollandse keuken, Italiaans
Porties
2
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
kilo
asperges (kort gekookt)
250
gram
ricotta
6
plakjes
bladerdeeg
4
el
melk
2
eierdooiers
1
theelepel
honing
50
gram
(gehakte) hazelnoten
rucola
Instructies
Verwarm de oven op 180 graden.
Rol de deegplakjes uit tot een rechthoekige taartvorm en vouw de kantjes om.
Meng de ricotta met 2 el melk, 1 eierdooier en 1 tl honing.
Smeer het mengsel uit over de taartbodem. Leg hier de gekookte asperges op
Meng 1 eierdooier met 2 el melk en bestrijk hiermee de asperges en taartranden.
Strooi de hazelnoten erover.
Plaats de taart 25 minuten in de oven.
Garneer met rucola.
Opmerkingen
Als lunchgerecht voldoende voor 4 personen.
Trefwoord
aspergepuntjes, asperges en krieltjes, aspergesplaattaart, plaattaart met asperges, voorjaarsgroente, voorjaarsrecept, witte asperges, witte goud