1ongeveer halve liter warme bouillon (gemaakt met een blokje)
citroensap
peper
Instructies
Snijd de ui en knoflook fijn, Fruit zachtjes in een hapjespan.
Voeg de rijst toe en roerbak tot de korrels glazig zijn. Schenk de warme bouillon er in scheuten bij zolang alle vloeistof is opgenomen en roer regelmatig door. Reken op ongeveer 20 minuten. Voeg de laatste vijf minuten de aspergestukjes toe.
Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig.
Besprenkel de champignons met een beetje citroensap en bak ze in het spekjesvet. Voeg op het laatst de spinazie toe en bak heel kort mee.
Meng het champignonmengsel met de risotto en maak op smaak met peper.
Serveer er de Parmezaanse kaas bij.
Opmerkingen
Vervang de spekjes door gerookte zalm of kip.Liever geen vlees of vis? Kies dan voor 400 gram champignons in plaats van 250 gram.Smakelijk eten!
Trefwoord comfortfood, italaans en hollands, risotto met asperges