Ga terug
+ servings
pannekoekrolletjes met witte asperges

Pannenkoekrolletjes met witte asperges, zalm en doperwtencrème

Een exclusief lentehapje, bijgerechtje, borrelhapje, onderdeel van een feestelijk (brunch)buffet of de eerste lente-picknick. Gezellig om met de (klein)kinderen de pannenkoeken te bakken.
Nog niet beoordeeld
Bereidingstijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Brunchgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 16

Ingrediënten
  

  • 0,5 pak pannenkoekenmix
  • 350 ml melk
  • 700 gram geschilde asperges AA-kwaliteit
  • 200 gram gerookte zalm
  • 400 gram diepvries erwtjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 gram verse dille
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bak de pannenkoeken zoals op het pak staat vermeld - bak ze heel dun in een koekenpan van 24 cm.
  • Doe de asperges in een pan met water en breng aan de kook. Laat ze 3 minuten koken, haal uit de pan en koel ze direct terug met koud water, Zo voorkom je doorgaren.
  • Kook in het water van de asperges de erwtjes 1 minuut. Giet af en spoel ze met koud water.
  • Maak een smeuïge crème van de erwtjes, dille, balsamicoazijn, mosterd en knoflook. Laat de crème iets afkoelen in de koelkast.
  • Besmeer een helft van een pannenkoek met de crème en leg daarop de gerookte zalm. Leg een asperge op de pannenkoek en maak een mooie strakke rol. Herhaal dit tot de pannenkoeken/asperges op zijn.
    Laat de pannenkoeken even in de koelkast afkoelen. Snijd daarna de rolletjes in stukken van 3 cm.  

Opmerkingen

Geen liefhebben van zalm of wil je meer smaken aanbieden?
Vervang (een deel van) de zalm dan door vleeswaren: zoals gerookte kipfilet of gekookte ham.
Liever vegetarisch? Laat dan de zalm weg. 
Trefwoord asperges met een twist, bijgerecht met asperges, borrelhapje met asperges, brunchgerecht met asperges, pannenkoek met asperges