Ga terug
–+ servings
Koningsdag stamppotje met asperges en zoete aardappel

Koningsdag stamppotje van asperges en zoete aardappel

Oranje boven!
Een heerlijke (vegetarische) combinatie. Een stamppotje van witte asperges, zoete aardappel en (verse) groene erwtjes.
PS Fijne Koningsdag.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken, vegetarische keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 grote zoete - oranje - aardappels (ook wel bataat genoemd)
  • half kopje iets warme melk
  • 1 klontje roomboter
  • 700 gram aspergepuntjes
  • 400 gram verse erwtjes (diepvries is een prima alternatief)
  • handje pijnboompitjes

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappels, snij in stukken en kook deze in ongeveer 9 minuten gaar. Giet af en maak er samen met de melk en boter een romige puree van.
  • Breng in een andere pan de aspergepuntjes aan de kook.
    Voeg zodra de asperges koken, de erwtjes toe.
    Breng dit weer aan de kook is en giet daarna direct af. Schep daarna door de puree.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes en garneer hiermee het stamppotje.

Opmerkingen

Koningsdag stamppotje met asperges en zoete aardappel: voeg eventueel nog hamreepjes, gerookte kip of uitgebakken spekjes toe voor een extra hartige smaak. Het is dan uiteraard niet meer vegetarisch.
Ook lekker met stukjes feta!
Trefwoord lentestamppotje met asperges, stamppotje met zoete aardappel en asperges, witte asperges en zoete aardappel, witte asperges maar dan anders