Ga terug
–+ servings
frittata met witte asperges

Frittata met witte asperges

Asperges en ei, dat is een klassieke combinatie. Maar door er een frittata van te maken geef je er een eigentijds draai aan.
Nog niet beoordeeld
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Brunchgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aspergepuntjes
  • 6 eieren
  • 100 gram verse (baby)spinazie
  • 50 gram (diepvries) doperwtjes
  • roomboter of olijfolie om te bakken
  • 1 theelepel kerrie
  • peper & zout
  • bieslook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren los.
  • Voeg de kerrie toe en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter/olie in een koekenpan en roerbak ze twee minuten.
  • Voeg het eimengsel toe en daarna de erwtjes en spinazie.
  • Bak dit 2 minuten op matig vuur.
  • Zet de pan hierna 15 minuten in de oven.
  • Garneer met gesneden bieslook en serveer direct.

Opmerkingen

Heerlijk op een dikke snee vers zuurdesembrood besmeerd met echte roomboter.
Trefwoord frittata met asperges, witte asperges in een frittata, witte asperges lunchgerecht