Ga terug
+ servings
feestelijk aspergecocktail met witte asperges van Van Empel asperges

Feestelijke aspergecocktail

Een heerlijk voorgerecht voor bijvoorbeeld Pasen of Pinksteren.
Ook een favoriet als onderdeel van een brunchbuffet.
Nog niet beoordeeld
Bereidingstijd 15 minuten
Gang brunchbuffet, Brunchgerecht, Voorgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram aspergestukjes
  • 200 gram warmgerookte zalm
  • 1 sinaasappel
  • handje rucola
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels gembernat
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel citroensap
  • krulpeterselie

Instructies
 

  • Kook de aspergestukjes 1 minuut, zet warmtebron uit en laat 3 minuten nagaren, giet ze daarna af.
  • Verdeel de zalm in kleine stukjes.
  • Pel de sinaasappel en snijd in kleine partjes en stukjes.
  • Meng de yoghurt met sherry, kerrie, gembernat en citroensap.
  • Verdeel de asperges, zalm en sinaasappel over mooie glazen en voeg het sausmengsel toe.
  • Garneer met kleine toefjes peterselie en geniet!

Alternatieve ingrediënten voor de feestelijke aspergecocktail:

  • Vervang de zalm door stukjes kip of partjes ei of een plantaardige variant.
  • Vervang de sherry door witte port, masalawijn of ga voor een alcoholvrije variant met sherry-azijn, sinaasappelsap of ananassap.

Opmerkingen

Erg lekker als onderdeel van een brunchbuffet.
Heerlijk met een goed glas bijpassende wijn. We hebben een mooi wijnassortiment in onze winkel. 
Trefwoord aspergecocktail, feestelijke aspergecocktail, gerechten een brunchbuffet, voorjaarscocktail met asperges