Aspergesmoothie met banaan en yoghurt
Asperges maken een smoothie verrassend fris. De banaan maakt het geheel zacht en romig.
Een heerlijk begin van je dag, lekker bij de lunch en een romig tussendoortje.
Kookmodus Voorkom dat je scherm uitgaat
Bereidingstijd 10 minuten min
vriestijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 10 minuten min
Gang Drankjes, Ontbijt, smoothie
Keuken Hollandse keuken
200 gram witte geschilde asperges (stukken) 1 banaan in plakjes 300 gram volle yoghurt 1 eetlepel honing 3 zoete Hollandse aardbeien (gewassen)
Kook de asperges 2 minuten, giet af, laat ze uitlekken en afkoelen.
Doe de koude asperges en plakjes banaan in een vriesdoosje en zet in de vriezer voor enkele uurtjes.
Doe na deze tijd de asperges en plakjes banaan in de blender en pureer dit.
Voeg de yoghurt toe en mix tot een romig geheel.
Schenk het geheel in drie hoge glazen en garneer met de aardbeien.
Tips en serveersuggesties:
Is de vloeistof te dik, voeg dan meer yoghurt toe.
Liever een plantaardige versie? Vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt op basis van bijvoorbeeld amandel of haver.
Trefwoord smoothie met asperges, verrassende smoothie