Ga terug
+ servings
Asperges met orzo Van Empel asperges

Asperges met orzo

Orzo is een veelzijdige, smakelijke pastasoort die eruit ziet als rijst. We hebben een heerlijk ovenrecept gemaakt van witte asperges met orzo en spekjes. Perfect voor een makkelijke, snelle, maar wel gezonde maaltijd. Natuurlijk kun je orzo vervangen door een andere pastasoort. En wil je een keer orzo gebruiken in een ander pastagerecht met witte asperges. We inspireren je graag met onze recepten voor hoofdgerechten met witte asperges. En weet je: neem in onze aspergewinkel in Haaren gratis receptkaarten mee met de heerlijkste aspergerecepten met witte asperges.
Nog niet beoordeeld
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken, Italiaanse keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 700 gram aspergestukjes
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 400 gram ongekookte orzo
  • 800 gram (runder)bouillon
  • 250 gram spekjes
  • 100 gram rucola
  • vers gemalen peper en grof zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in met de olie.
  • Doe de orzo en de aspergestukjes in de schaal. Voeg de bouillon toe en meng even goed.
  • Bak 30 minuten in de oven.
  • Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
  • Breng op smaak met vers gemalen peper en zout.
  • Serveer de rucola er apart bij.

Opmerkingen

Tips:
  • Vervang de spekjes door (warm gerookte) zalm of gerookte kip.
  • Voeg eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
 
Trefwoord asperges en orzo, asperges en spekjes