Ga terug
+ servings
aspergepuntjes met pasta spinazie Tijnsaus en warmgerookte zalm site

Aspergepuntjes met tagliatelle en Tijnsaus

Een van de favorieten van onze klanten en van ons!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken, Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram penne of tagliatelle
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 700 gram aspergestukjes
  • bakje Tijnsaus (exclusief verkrijgbaar bij Van Empel)
  • 150 gram warmgerookte zalm
  • zout & peper

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing
  • Zet in kokend water de aspergestukjes op
  • Laat ze 1 minuut koken, 3 minuten nagaren en giet af.
  • Verwarm de olie in een ruime hapjespan en bak kort de knoflook.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Voeg de aspergepuntjes, pasta en Tijnsaus toe.
  • Schep om. Snij de zalm in stukjes en voeg toe.
  • Maak af met een flinke draai aan de pepermolen.

Opmerkingen

Geen liefhebber van vis? Ook lekker met gerookte kipfilet of uitgebakken spekjes.
Heerlijk met aspergewijn (bij ons verkrijgbaar).
Trefwoord aspergepuntjes met spinazie en pasta, asperges en krieltjes, asperges met Tijnsaus, asperges met warmgerookte zalm, tagliatelle met asperges, witte asperges