Ga terug
+ servings
Van Empel asperges asperge omelet

Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch)

Witte asperges zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar en zó veelzijdig. Maak eens dit makkelijke, maar o zo lekkere lunchgerecht met ei, asperges en brie fenegriek. Gemakkelijk lactose-arm te maken met plantaardige boter en geitenbrie.
Nog niet beoordeeld
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Brunchgerecht, Lunchgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 400 gram aspergestukjes of dunne asperges in stukjes gesneden
  • 100 gram brie fenegriek
  • peper en zout
  • roomboter

Instructies
 

  • Kook de aspergestukjes 1 minuut en laat ze 10 minuten nagaren in het kookvocht.
  • Laat de asperges daarna goed uitlekken.
  • Klop de eieren los.
  • Smelt de roomboter in een koekenpan en voeg de eieren toe.
  • Bak de omelet aan één kant lichtbruin.
  • Draai daarna de omelet om en bedek de helft met de aspergestukjes en de helft van de in stukjes gesneden brie fenegriek.
  • Is de bovenkant ook mooi gaar, vouw de omelet dan dubbel. 
  • Garneer de omelet met rest van de aspergepuntjes en brie.

Opmerkingen

Een heerlijke en verrassende voorjaarslunch - of picknick!
Zowel warm als koud heerlijk.
Trefwoord omelet, voorjaarsrecept, witte asperges