Asperge-omelet met brie fenegriek (vegetarisch)
Witte asperges zijn alleen in het voorjaar verkrijgbaar en zó veelzijdig. Maak eens dit makkelijke, maar o zo lekkere lunchgerecht met ei, asperges en brie fenegriek. Gemakkelijk lactose-arm te maken met plantaardige boter en geitenbrie.
Kookmodus Voorkom dat je scherm uitgaat
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Brunchgerecht, Lunchgerecht
Keuken Hollandse keuken
4 eieren 400 gram aspergestukjes of dunne asperges in stukjes gesneden 100 gram brie fenegriek peper en zout roomboter
Kook de aspergestukjes 1 minuut en laat ze 10 minuten nagaren in het kookvocht.
Laat de asperges daarna goed uitlekken.
Klop de eieren los.
Smelt de roomboter in een koekenpan en voeg de eieren toe.
Bak de omelet aan één kant lichtbruin.
Draai daarna de omelet om en bedek de helft met de aspergestukjes en de helft van de in stukjes gesneden brie fenegriek.
Is de bovenkant ook mooi gaar, vouw de omelet dan dubbel.
Garneer de omelet met rest van de aspergepuntjes en brie.
Een heerlijke en verrassende voorjaarslunch - of picknick!
Zowel warm als koud heerlijk.
Trefwoord omelet, voorjaarsrecept, witte asperges