Aangenaam: Henk en Hannie van Empel

Asperges telen, oogsten en verkopen is een vak dat vraagt om liefde en toewijding voor de asperge. Henk en Hannie van Empel hebben dit vak sinds 1992 in de vingers. De voorliefde voor aspergeteler is hectare voor hectare uitgegroeid tot een volwaardig beroep. De wisselwerking tussen Henk en Hannie in de dagelijkse bedrijfsvoering is krachtig en aanvullend. Met zijn ervaring en expertise vertolkt Henk de rol van aspergeteler met verve. Hij focust zich op de teelt, de irrigatie, de bemesting en de oogst. Hannie is de organisatorische spil van Van Empel Asperges en runt de aspergewinkel gedurende het seizoen. En tijdens het oogsten steekt ze graag de handen uit de mouwen. 

 

15 hectare overheerlijke asperges

Henk en Hannie betelen 15 hectare met aspergebedden. Deze oppervlakte is vergelijkbaar met 30 voetbalvelden. Met plusminus 30.000 aspergeplantjes per hectare kun je zelf uitrekenen dat Van Empel Asperges als bedrijf een behoorlijke omvang heeft. Groot genoeg om particulieren in de regio Haaren, Boxtel, Vught, Oisterwijk, Esch, Berkel-Enschot of Moergestel 3 maanden te voorzien van verse asperges. Bewust hebben Henk en Hannie voor diverse aspergerassen gekozen. Deze diversiteit garandeert dat zij het gehele seizoen volop asperges kunnen oogsten en verkopen.

Adresgegevens

Van Empel asperges
Belversestraat 24
5076 PZ Haaren
0411-622941
info@vanempelasperges.nl

Openingstijden

Onze winkel is geopend in de maanden april, mei en juni en is alle dagen geopend van 9.00 - 18.00 uur (ook op zon- en feestdagen)

Soorten asperges

Van Empel asperges is gespecialiseerd in witte asperges. Er zijn diverse soorten kwaliteiten voorradig.

Asperges bereiden

© Van Empel asperges 2018