• Seizoen 2018 is voorbij. Dank voor jullie aanwezigheid!

  • Seizoen 2018 is voorbij. Dank voor jullie aanwezigheid!

  • Seizoen 2018 is voorbij. Dank voor jullie aanwezigheid!

  • Seizoen 2018 is voorbij. Dank voor jullie aanwezigheid!

  • Seizoen 2018 is voorbij. Dank voor jullie aanwezigheid!

  • Seizoen 2018 is voorbij. Dank voor jullie aanwezigheid!

  • Seizoen 2018 is voorbij. Dank voor jullie aanwezigheid!

  • Seizoen 2018 is voorbij. Dank voor jullie aanwezigheid!

Verrassende recepten om asperges te bereiden

Asperges zijn supergezond. De koningin onder de groentes bevat waardevolle voedingsvezels, vitamines (B, C, E en K) en mineralen. Met slechts 16 calorieën per 100 gram zijn asperges ook goed voor de slanke lijn. Uiteraard moet u dan bij de bereiding de roomboter achterwege laten. Maar bovenal zijn asperges erg lekker. Natuurlijk kunt u asperges op de klassieke manier bereiden: met krieltjes, ham, gekookte eieren en botersaus. Door verandering van spijs geniet u nog meer van asperges. Als echte aspergeliefhebbers hebben Henk en Hannie van Empel diverse smaakvolle recepten verzameld. Een aantal van deze recepten delen we online: via Facebook en onze website. Wilt u ze proeven? Houd onze Facebookpagina in de gaten. Of bezoek ’s middags onze winkel voor de dagelijks vers bereide aspergesoep.

 

Asperges schillen

Genieten van een aspergemaaltijd begint in de keuken. Als u de juiste voorbereidingen treft, heeft u tijdens lunch of diner (wit) goud in handen én een delicatesse op de tong. Snijd voor het schillen ongeveer 1,5 centimeter van de onderkant af en leg de asperges daarna circa 20 tot 30 minuten in koud water. Asperges schilt u bij voorkeur met een dunschiller of aspergeschiller. Gebruik hierbij een omgekeerde pan of snijplank. Zo voorkomt u dat de asperges breken. Dikke asperges mag u gerust 2 keer rondom schillen. Zo weet u zeker dat de stugge draden verdwenen zijn. Natuurlijk is het schillen van asperges een tijdrovend karwei. Zeker als u veel tafelgasten hebt. Daarom kunt u in onze aspergewinkel ook geschilde asperges kopen. Een aanrader.

 

Asperges koken

Asperges zijn het lekkerst als u ze beetgaar kookt. Dompel de asperges onder in een (asperge)pan met koud water en breng ze met een snufje zout aan de kook.  Kookt het water? Laat de asperges dan 7 minuten koken op laag vuur. Neem daarna de pan van het vuur en laat de asperges 15 minuten nagaren. Houd het deksel intussen op de pan. Is het kwartier voorbij? Haal voorzichtig met een schuimspaan de asperges uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken, voordat u ze serveert. Eet smakelijk.

Adresgegevens

Van Empel asperges
Belversestraat 24
5076 PZ Haaren
0411-622941
info@vanempelasperges.nl

Openingstijden

Onze winkel is geopend in de maanden april, mei en juni en is alle dagen geopend van 9.00 - 18.00 uur (ook op zon- en feestdagen)

Soorten asperges

Van Empel asperges is gespecialiseerd in witte asperges. Er zijn diverse soorten kwaliteiten voorradig.

Asperges bereiden

© Van Empel asperges 2018