• Tot en met 29 juni staan wij voor u klaar.

  • Tot en met 29 juni staan wij voor u klaar.

  • Tot en met 29 juni staan wij voor u klaar.

  • Tot en met 29 juni staan wij voor u klaar.

  • Tot en met 29 juni staan wij voor u klaar.

  • Tot en met 29 juni staan wij voor u klaar.

  • Tot en met 29 juni staan wij voor u klaar.

  • Tot en met 29 juni staan wij voor u klaar.

Heerlijke en verrassende aspergerecepten

Asperges zijn supergezond. Boordevol voedingsvezels, vitamines (B, C, E en K) en mineralen. Met slechts 16 calorie├źn per 100 gram. Maar bovenal zijn asperges erg lekker! Als echte aspergeliefhebbers delen we graag onze favoriete recepten met u. En dagelijks maken we verse aspergesoep, aspergesalade en aspergesaus die te koop is in onze Aspergewinkel. Gedurende het aspergeseizoen organiseren we regelmatig een aspergeproeverij. Hou onze agenda in de gaten! 

Kraakverse asperges kopen, bewaren en schillen

Genieten van asperges begint met het kopen van de kraakverse asperges! Hoe herken je kraakverse asperges? Wrijf twee asperges over elkaar, 'piepen' ze dan zijn ze kraakvers. Daarnaast moet het uiteinde niet houtachtig zijn: je moet er je vingernagel in kunnen duwen.

Wikkel bij thuiskomst de asperges direct in een vochtige theedoek en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Snijd voor het schillen ongeveer 1,5 centimeter van de onderkant af en leg de asperges daarna ongeveer 25 minuten in koud water. Schil op een snijplank met een dunschiller of aspergeschiller - ook verkrijgbaar in onze Aspergewinkel. Zo voorkomt u dat de asperges breken. Dikkere asperges kunt u 2 keer rondom schillen. Zo weet u zeker dat er geen stugge draden meer zijn. Vindt u het schillen van asperges lastig of veel werk? We schillen in onze Aspergewinkel - tegen een geringe meerprijs - direct uw asperges. Kraakvers en gemak ineen.

Asperges koken

Beetgare asperges zijn het lekkerst. Om dit te bereiken gaat u als volgt te werk. Zet de asperges onder koud water in een (asperge)pan en breng ze met een snufje zout aan de kook. Kookt het water? Laat de asperges dan 7 minuten koken op laag vuur. Neem daarna de pan van het vuur en laat de asperges 15 minuten nagaren. Houd het deksel intussen op de pan. Haal daarna voorzichtig met een schuimspaan de asperges uit het kookvocht. Laat ze, voordat u ze serveert, goed uitlekken. Hiervoor hebben we speciale schalen in onze Aspergewinkel.

Eet smakelijk!

Adresgegevens

Van Empel asperges
Belversestraat 24
5076 PZ Haaren
06-36311654
info@vanempelasperges.nl

Privacybeleid

Openingstijden

Onze winkel is geopend in april, mei en juni. Dagelijks van 9.00 - 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen!

Specialist

Wij zijn gespecialiseerd in het telen van witte asperges. We bieden dagelijks diverse kwaliteiten aan.

Asperges klaarmaken

© Van Empel asperges 2019